bariery architektoniczne - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 lut 2016, 11:57

Witam od niedawna mam w zakresie bariery, proszę o pomoc. Niedawno wnioskodawca złożył wniosek na bariery architektoniczne, chce likwidować bariery w łazience czyli wymiana wany na brodzik, uchwyty, posadzka antypoślizgowa itd. ale w orzeczeniu ma O - narząd wzroku, lekarz w zaświadczeniu napisał że ma problem w poruszaniu się. Czy w takiej sytuacji można przyznać dofinansowanie?
pcpr

Napisano: 12 lut 2016, 14:35

a jak macie w zasadach napisane? bo u nas dofinansowanie do barier architektonicznych udzielamy dla osób z dysfunkcja narządu ruchu i wzroku. Pewno bym chciała zaswiadczenie od lekarza okulisty dla pewności
dab

Napisano: 12 lut 2016, 14:56

nie mamy zasad wewnętrznych
pcpr

Napisano: 15 lut 2016, 9:24

Ale jakie ma problemy w poruszaniu się? czy jest to związane ze wzrokiem (co jest raczej oczywiste) czy ruchem? ja mam na zaświadczeniu lekarskim do zaznaczenia przez lekarza jak się pacjent porusza (z pomocą kuli, dwóch, chodzika, balkonika, wózka, innej osoby) i jaka jest sprawność kończyn dolnych i górnych (pełna, częściowo ograniczona, całkowicie niesprawne) - tak więc jeśli u Ciebie czegoś takiego nie ma, to niech dostarczy dodatkowe dokładniejsze zaświadczenie. Jeśli wyjdzie, że ruchowo jest sprawna to ja bym nie dał "pełnego" zakresu prac. Jak ma z tytułu wzroku to wtedy daj na posadzkę antypoślizgową, uchwyty, likwidacja progów, dodatkowe oświetlenie, A jeśli wyjdzie, że ma coś z ruchem to daj jej na resztę robót.
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 15 lut 2016, 19:14

dzięki wielkie za podpowiedź
pcpr

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny