Albo już rzuciło mi się na oczy, albo nie wiem co.....gdzie jest napisane że dochód do becikowego będziemy ustalać na podstawie dochodu z roku kalendarzowego poprzedzającego okres zasiłkowy?
Ale tam jest napisane, że przysługuje jeżeli dochód nie przekracza 1922 zł na osobę. Ale skąd ja mam brać ten dochód? Gdzie jest napisane, że np. nie z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku, albo za cały rok 2011 lub 2012?
art. 15b ust. 2 otrzymuje brzmienie: \"Jednorazowa zapomoga przysługuje matce lub ojcu dziecka, opiekunowi prawnemu albo opiekunowi faktycznemu dziecka, jeżeli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza kwoty 1922,00zł. Przepisy art. 5 ust. 4-4b, 7-9 i 11 stosuje się odpowiednio.\"
To ciekawe bo art.5 ust.4 do 4b mówi o utracie dochodu, 7 -jeśli członek rodziny przebywa w instytucji..... 8 i 9 dotyczy -dochodu członków rodziny z gospodarstwa rolnego ust. 11 dotyczy dochodów w przypadku opieki prawnej
Nie podano art 5 w całości???
BRAK NOWEGO WZORU O BECIK ( winien zawierać cały skład rodziny wnioskodawcy co ciekawe rodzice dzieci urodzonych do końca roku 2012 , którzy złożą wniosek już w 2013 roku , nadal są rozpatrywani na starych zasadach ?????
GDZIE DRUKI na NOWE specjalne zasiłki pielęgnacyjne????
Jak udzielać klientom informacji kto i co ma złożyć i o jaki rodzaj świadczenia