Jezeli urodze dziecko w Polsce gdzie mam staly meldunek i automatycznie dziecko nabedzie Polskie prawa obywatelskie jak i tez staly meldunek to czy wtedy sie nalezy Beciokwe.
Cos mi tu nie pasuje skoro tego swiadczenia nie ma w Niemczech ja jestem pelnym Obywatelem Panstwa Polskiego to dlaczego mialabym nie dostac becikowego.Tym bardziej ze dziecko tez otrzyma obywatelstwo Polskie.
Becikowe przez urodzenie w Pol.
Re: Becikowe przez urodzenie w Pol.
wniosek o wypłatę tzw. \"becikowego\" (jak i wszystkich świadczeń rodzinnych) składa się w miejscu zamieszkania (a nie stałego zameldowania)- mieszkasz w Niemczech, zatem w Polsce to świadczenie Ci nie przysługuje.
Zamieszkania może skazać Polskie i nikt w to nie będzie wnikał. Nowa ustawa mówi tylko, że nie można pobrać takiego samego świadczenia zagranicą. NIe podlega koordynacji wię można przyznać.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Do Eweliny: ja wiem, że w to gdzie kto mieszka to nikt wnikał nie będzie, jednak ja ludzi do kłamstwa nie namawiam- taka jakaś dziwna jestem.
myzucha
Poza tym becikowe idzie z moich podatków! Skoro Pan pracuje za granicą niech Pan pobiera świadczenia w miejcu zatrudnienia i tam gdzie odprowadza podatki.
Oprócz Becikowe przez urodzenie w Pol. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
URZAD SKARBOWY
becikowe w Anglii
Becikowe - rodzina zastępcza
czy sie nalezy
jak rozumieć art. 1 ust. 3
becikowe dla obywatela Rumunii?
czy wypłacić becikowe?
umorzenie samych odsetek
Becikowe-jedni mowia tak inni inczej.Jedna Polska ,jedno prawo ,a moze jest inaczej?!
Pomocy- zwrot nienależnie pobranych świadczen
odsetki
Matka niepełnoletnia.
odsetki a odwołanie do SKO
nienależnie pobrane świadczenia z FA
umorzone nienaleznie pobrane i odsetki- sygnity
Co z Becikiem jak ojciec jest obcokrajowiec?