becikowe zaświadczenie od lekarza - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 21 paź 2015, 8:34

Pomóżcie mam becikowe Dziecko urodzone w Irlandi W oświadczeniu napisali że dochód z zagranicy to 62 tyś zł i dołączyli zaświadczenie od lekarza tłumaczone Ale jest że od siódmego tygodnia i daty w każdym trymestrze Myślicie że się należy? Oczywiście wiem że tu nie mieszkają ale im nie udowodnie
gosiagops

Napisano: 21 paź 2015, 8:37

ale zaświadczenie mają na naszym druku ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 8:45

Na naszym nie ale jest napisane na zaświadczeniu angielskim Imie i nazwisko pani jakiś adres data urodzenia Później że na pierwsza wizyte przyszła dnia ... i jest to siódmy tydzień. uczęszczała na kolejne wizyty pierwszy trymestr: .. , drugi .., trzeci.. Pieczatka i podpis lekarza Do tego jest tłumaczenie Oczywiście nie ma tam nagłówka ZAŚWIADCZENIE lekarski/wystawione prze z położną itd. Co z tym zrobić?
gosiagops

Napisano: 21 paź 2015, 8:45

wezwanie o dostarczenie zaświadczenia pod rygorem nie rozpatrzenia wniosku
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 8:51

ale tak właśnie zrobiłam już wcześniej ii takie zaświadczenia mi przynieśli na dodatek minęło 30 dni na dostarczenie zaświadczenia Mam wydać decyzję odmowną czy zostawić bez rozpatrzenia pani jest raczej Kłótliwa i napewno tu nie mieszka bo mam wszystko załatwia
gosiagops

Napisano: 21 paź 2015, 9:11

podpowiecie coś ?
gosiagops

Napisano: 21 paź 2015, 9:14

gosiagops pisze:bo mam wszystko załatwia
To dlaczego rozmawiasz w ogóle z matką, skoro nie jest stroną postępowania. Wezwij do wyjaśnień stronę - córkę i jak nie przyjdzie zostaw bez rozpatrzenia. Możesz też przeprowadzić postępowanie dowodowe, że strona nie zamieszkuje na terytorium RP.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 9:28

wezwać do wyjaśnienia ale z jakiego powodu Wniosek przyniosła pani tj. strona dnia 28 sierpnia 2015r. wysłałam jej o uzupełnienie żeby dostarczyła zaświadczenie dnia 31 sierpnia 2015 odebrane dnia 08 września 2015 do tej pary żadnego kontaktu Dzisiaj 21 października mama przyszła i przyniosła tłumaczenie zaświadczenia Minęło 30 dni na dostarczenie zaświadczenia Moge tak po prostu zostawić bez rozpatzrenia i nic nie wydawać? Pani nie popuści jak tu była to miała duzo do powiedzenia oczywiście szczególnie na temat zaświadczenia lekarskiego bo urodziła w Irlandi i skąd ma wziąć. Podpowiedzcie coś mądrego?
gosiagops

Napisano: 21 paź 2015, 10:25

pomożecie?
gosiagops

Napisano: 21 paź 2015, 10:27

gosiagops pisze: odebrane dnia 08 września 2015 do tej pary żadnego kontaktu
No to już dawno ten wniosek został bez rozpatrzenia, maksymalny termin na uzupełnienie to 30 dni - nie wiem jaki wyznaczyłaś, ale są sztywne widełki. Termin minął 9 października. Teraz to coś przyniesione przez mamę, to możesz wywalić, albo oddać tej pani. Musi złożyć nowy wniosek z kompletem żebyś to rozpatrzyła - a wtedy wezwiesz do wyjaśnień.
gosiagops pisze:Podpowiedzcie coś mądrego?
To jest prosta sprawa, tylko trochę więcej asertywności i korzystania z przepisów. Sama sobie problem robisz. Z matką w ogóle nie rozmawiaj i tyle.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x