bezdomność??? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 18 lut 2011, 21:59

ale do schroniska nie chce, tylko zasiłek.
A na jakiej podstawie prawnej mam się oprzeć ,że można w biurze jeżeli moja kier chce w terenie?
~domna

Napisano: 21 lut 2011, 15:40

Rozumiem, że jego wygląd nie wskazuje na przebywanie w miejscach niemieszkalnych. W tej sytuacji ostro bym go przemaglował, gdzie on się mył dzisiejszej nocy, gdzie spał, gdzie ma jakieś swoje rzeczy, gdzie pierze itp i faktycznie sprawdził, jak wygląda to miejsce w terenie, które on wskazuje. Za dużo już miałem takich \"bezdomnych\", którzy byli dłużnikami alimentacyjnymi i w rzeczywistości mieszkali w najlepsze z matkami swoich dzieci, a matki oczywiście pobierały świadczenie z FA jako samotne. Poza tym masz art 3 ust 4 - potrzeby muszą odpowiadać celom pomocy społecznej. Jeżeli stwierdzisz, że on kręci, to weź od niego oświadczenie, że nie chce pomocy w formie schronienia i wyżywienia i odmów na tej podstawie pomocy finansowej - celem pomocy społecznej nie jest dawanie człowiekowi pieniędzy, żeby utrzymać go w bezdomności.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2011, 0:19

Jeśli przeszkadza , zagraża lokatorom budynku lokatorzy informują policję. Pomoc pracownika socjalnego w tym wypadku to poinformowanie lokatorów , zarząd osiedla o możliwości powiadomienia policji, że taki gość przebywa nielegalnie, lokatorzy też mogą napisać pismo do Komisji d/s uzależnień. Pracownik socjalny aktywizuje , pomaga, informuje jak wyjść z trudnego problemu! pracownik socjalny powinien się włączyć do pomocy w środowisku lokalnym jako animator. Nie jesteśmy opieką .Informujemy , monitorujemy, doradzamy jak można wyjść z trudnych sytuacji.
~MAGDA11

Napisano: 25 lip 2011, 2:38

weście sie do roboty bo piniondze za to bieżecie klikacie sobie w komputery i puszczacie gazy w stołki, a ludzie zdychają zz głodu i tracą dach nad głową Podcinacie gałąź na której siedzicie bo jak wam biedni pozdychają to i wy przestaniecie być potrzebni.
~lucek

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x