bezumowne korzystanie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Wsio
- Kontakt:
bezumowne korzystanie
Klient składa wniosek o dodatek mieszkaniowy. Ma mieszkanie socjalne w którym mieszka od lat. Wniosek składa w miesiącu sierpniu br. Umowa najmu obowiązuje od 10 sierpnia. Wcześniej korzystał z mieszkania bezumownie. Miasto naliczyło z miesiąc poprzedzający złożenie wniosku inną stawkę za m2 mieszkania. Jest duża różnica między stawką najmu lokalu socjalnego a stawką za bezumowne (naliczyli jak za komunalkę). Co ja mam z tym zrobić. Miał ktoś taki problem? Nie znajduje podstawy dla odmowy bo faktycznie poniósł wydatek mieszkaniowy w lipcu. Mądre Głowy podpowiedzcie coś
Jak przyznam to będzie duża różnica i dodatek mieszkaniowy de facto przekroczy mi bieżące opłaty. Jak z tego wybrnąć?

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: bezumowne korzystanie
wyliczyć dodatek w oparciu o dokumenty, które złożył gościuCo ja mam z tym zrobić.

co nie znaczy, że nie miał tyt. prawnego do lokalu, ponieważ z tego co piszesz mieszkał za zgodą miasta ( płacił pewnie odszkodowanie czynszowe ) a wiec miał zastosowanie art 674 k.c.Wcześniej korzystał z mieszkania bezumownie.
Art. 674 [Milczące przedłużenie] Jeżeli po upływie terminu oznaczonego w umowie albo w wypowiedzeniu najemca używa nadal rzeczy za zgodą wynajmującego, poczytuje się w razie wątpliwości, że najem został przedłużony na czas nieoznaczony.
podstaw do odmowey wg mnie niemaNie znajduje podstawy dla odmowy bo faktycznie poniósł wydatek mieszkaniowy w lipcu.
wydatki za miesiąc lipiec moim zdaniem należy przyjąć
i co z tegoJak przyznam to będzie duża różnica i dodatek mieszkaniowy de facto przekroczy mi bieżące opłaty.

pieniądze miasta i tak zostają w mieście ( tzn. miasto przeleje sobie kasę z jednego konta na drugie

Oprócz bezumowne korzystanie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
uchwała
1 kWh przy wyliczaniu dodatku mieszkaniowego
dodatek mieszkaniowy
dochód wypłacony czy należny
Dodatek mieszkaniowy. Samochód
Proszę o podpowiedź -odmowa?
dodatek mieszkaniowy
jaki skład rodziny
przyrównanie czynszu do stawki gminnej
Proszę o spr. nie mam programu
Wydatek na ogrzewanie????