bierzecie zgodę na potrącenia NP czy robicie to z urzędu??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 20 gru 2011, 10:50

bierzecie zgodę na potrącenia NP czy robicie to z urzędu wysyłając stronie harmonogram potrąceń wraz z odsetkami
~jola

Napisano: 20 gru 2011, 12:44

jak przychodzi zapoznac sie ze sprawa to pisze taki wniosek o zgode na zmiane decyzji i przypisania do zwrotu i ze zobowiazuje sie do zwrotu nien. pobr sw. wraz z odsetkami
~ona

Napisano: 21 gru 2011, 10:40

jaki harmonogram
informuję na decyzji o NP że zostanie to potrącone z nienależnych, a jak mam przyznanie po NP to tylko pismo informacyjne, że od miesiąca ... nastąpi potrącanie na podstawie art. ...
~Monika

Napisano: 27 gru 2011, 17:42

Monika
a w jaki sposób potrącasz odsetki?
~M.

Napisano: 28 gru 2011, 10:06

M nie rozumiem twojego pytania
jeśli chodzi o obliczenie odsetek, to wyliczam na dzień realizacji przelewów jako dzień zapłaty.
~Monika

Napisano: 29 gru 2011, 10:55

z tego co ja wiem to odsetek bez zgody strony potrącać nie można, tak się dowiedziałam od jakiegoś mądrego na szkoleniu, więc bez zgody strony nie potrącam. wyliczam na koniec odsetki po spłacie należności i wzywam pismem do zapłaty.
~xxx

Napisano: 01 lut 2012, 12:40

odsetki proporcjonalnie do kwoty potrącanej
~asia

Napisano: 15 lut 2012, 17:35

Same tworzycie sobie problemy.
~Marcin

Napisano: 27 lut 2012, 13:27

zwrot podlega łącznie z ustawowymi odsetkami,taki jest zapis w ustawie,jeżeli osoba jest pouczona w decyzji o zwrocie ,to po co tworzyć jeszcze dodatkowe dokumenty
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 01 mar 2012, 13:52

a gdzie jest zapis że możemy potrącać odsetki?
przecież art. 30 ust. 6 ustawy mówi tylko że: \"kwoty nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych ustalone ostateczną decyzją podlegają potrąceniu z wypłacanych świadczeń rodzinnych\" nie ma mowy że \"kwoty nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych wraz z odsetkami...\"
~a.pe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x