BIG - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 sie 2015, 14:26

u mnie w Ośrodku nie zostały poczęte jeszcze żadne kroki odnośnie tych biór co mamy dłużników zadłużenia przesyłać. Kierowniczka cicho siedzi a ja nie mam uprawnień .
Powiedzcie do kiedy musi to być ogarnięte ?? ma ktoś jakieś wytyczne jak powinno się to zrobić . Bardzo proszę o pomoc
Gość

Napisano: 24 sie 2015, 14:33

chyba biur, a nie biór, haha
ale u mnie tez nie mamy na to czasu na razie
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2015, 14:48

anetag pisze:chyba biur, a nie biór, haha
ale u mnie tez nie mamy na to czasu na razie
tak jest jak się pisze a nie patrzy co :D
Gość

Napisano: 24 sie 2015, 14:51

Ja sobie ten temacik zostawiam na po urlopie, bo u mnie też nic nie jest jeszcze zrobione w tym kierunku.
O, sorry. Założyłam teczkę BIG i wrzuciłam bodajże jedno pismo z jakiegoś tam KBIG czy coś i na tym stanęło. Co prawda, nie mam zamiaru w grudniu latać z wywieszonym jęzorem ale 6-miesięczny termin spowodował u mnie rozluźnienie zwieraczy :D ;)
kawa i ciasto

Napisano: 24 sie 2015, 15:18

to samo u mnie zostawiam ten temat na pazdziernik a byc moze na listopad.
Marysiaa

Napisano: 25 sie 2015, 8:39

a ja wysłałam wnioski do ERIF, InfoMonitor. Czekam na aktywację. Zrobiłam to przed urlopem i nie widzę odpowiedzi żadnej. Z KBIG pismo samo przyszło. W KRD byłam to nic nie robiłam.
Pegii

Napisano: 25 sie 2015, 10:27

Mazurkiewicz na ostatnim szkoleniu mówił, że do wszystkich BIGów będziemy wprowadzać dłużników dopiero od 31 grudnia 2015 r. Poza tym - jeśli jest zadłużenie tylko z zaliczki, to nie wprowadzamy do BIGu, bo nie ma OWW. Jeśli wierzycielka się wyprowadzi od nas, to jej dłużnika usuwamy z BIGu i kolejne OWW wprowadza cały dług (z naszym włącznie). Za kilka tygodni jestem skazana znowu na jego szkolenie pojechać, więc zobaczymy, co powie...
Asia4

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x