BIG kogo wprowadzamy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 sie 2015, 11:53

czy jeśli kiedyś byłam oww przy zaliczce i funduszu a obecnie nie wypłacam już nic czy takiego dłużnika wrzucam do bigu
czy w momęcie gdy nie wypłacam fund. to i go nie wrzucam- bo zadłużenie cały czas wisi?
Ania...

Napisano: 13 sie 2015, 12:14

Nie widziałam nigdzie zapisu z którego wynikałoby że jak nie wypłacamy świadczeń to "wyrzucamy" z BIG. Natomiast jest zapis:

Art. 8a. Organ właściwy wierzyciela przekazuje do biura informacji gospodarczej informację gospodarczą o zobowiązaniu lub zobowiązaniach dłużnika alimentacyjnego wynikających z tytułów, o których mowa w art. 28 ust. 1 pkt 1 i 2, w razie powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 12:44

no tak ale jeśli on nigdy nie był wrzucony do bigu i ja teraz właśnie zastanawiam się czy jak teraz nie wypłacam nic to czy go wrzucać, bo też nie wiem czy np. wierzycielka nie bierze gdzieś indziej a może wcale już nigdzie nie bierze kiedyś byłam oww wypłacając a teraz też dlatego że ma dług wypłacany przez nasz ośrodek
Ania...

Napisano: 13 sie 2015, 14:38

niech się ktoś jeszcze wypowie
Ania...

Napisano: 13 sie 2015, 15:07

No skoro nie wiesz czy jesteś OWW to co Ci poradzić?
Sprawdź czy nie pobiera dodatku mieszkaniowego, świadczeń rodzinnych, stypendium albo jakiegoś zasiłku z pomocy społecznej - jak coś pobiera to może i mieszka na terenie Twojej gminy.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x