czy jeśli kiedyś byłam oww przy zaliczce i funduszu a obecnie nie wypłacam już nic czy takiego dłużnika wrzucam do bigu
czy w momęcie gdy nie wypłacam fund. to i go nie wrzucam- bo zadłużenie cały czas wisi?
Nie widziałam nigdzie zapisu z którego wynikałoby że jak nie wypłacamy świadczeń to "wyrzucamy" z BIG. Natomiast jest zapis:
Art. 8a. Organ właściwy wierzyciela przekazuje do biura informacji gospodarczej informację gospodarczą o zobowiązaniu lub zobowiązaniach dłużnika alimentacyjnego wynikających z tytułów, o których mowa w art. 28 ust. 1 pkt 1 i 2, w razie powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy.
no tak ale jeśli on nigdy nie był wrzucony do bigu i ja teraz właśnie zastanawiam się czy jak teraz nie wypłacam nic to czy go wrzucać, bo też nie wiem czy np. wierzycielka nie bierze gdzieś indziej a może wcale już nigdzie nie bierze kiedyś byłam oww wypłacając a teraz też dlatego że ma dług wypłacany przez nasz ośrodek
No skoro nie wiesz czy jesteś OWW to co Ci poradzić?
Sprawdź czy nie pobiera dodatku mieszkaniowego, świadczeń rodzinnych, stypendium albo jakiegoś zasiłku z pomocy społecznej - jak coś pobiera to może i mieszka na terenie Twojej gminy.