z poradnika dla samorządowców: "...organ w przypadku uzasadnionych wątpliwości, co do informacji zawartych we wniosku może wezwać wnioskodawcę do złożenia dodatkowych wyjaśnień, przekazania odpowiednich dokumentów czy dowodów. Możliwość ta dotyczy również przypadków gdzie deklaracja CEEB zawiera niepełne informacje – np. nie wskazano, że źródło ciepła jest źródłem eksploatowanym, nie wskazano, że jego funkcją jest ogrzewanie (C.O.), czy też (w przypadku kotłów na paliwo stałe) nie wskazano stosowanego rodzaju paliwa."
wzywacie żeby oświadczali na oświadczeniach że np. piec jest eksploatowany, jego funkcją jest ogrzewanie, rodzajem stosowanych paliw węgiel itp. ?
błędy w deklaracjach poradnik
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ps
- Kontakt:
Re: błędy w deklaracjach poradnik
Też się nad tym zastanawiam czy ludzie mają robić korekty w ceeb czy tylko sami pisać na oświadczeniu.
U mnie masa ludzi ma nr domów np 10a, 10b, które nadała pani z urzedu bo na 10 zgłosił wcześniej ktoś inny, też nie wiem co robic
U mnie masa ludzi ma nr domów np 10a, 10b, które nadała pani z urzedu bo na 10 zgłosił wcześniej ktoś inny, też nie wiem co robic

Oprócz błędy w deklaracjach poradnik - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
bez rozpoznania
Czy jakiś ośrodek zdecydował, które poprawki w CEEB przyjmujecie i przyznajecie węglowy?
zakręciłam się
kto robi wywiad
osłonowy podwyższony a wniosek na pelet
inne źródła odmowa?
PUE ZUS
Dw a śmieci
wycofanie wniosku o węglowy
Spóźnialscy CEEB w DW
dodatek osłonowy a zmiana deklaracji
"Kto pierwszy ten lepszy" - ankieta
3 domy jeden adres
D.węglowy koszty obsługi - wynagrodzenia