Dzień dobry, trafiłam na to forum przez przypadek, chyba potrzebuje pomocy. Mam na imię Ania, mam 11 lat. Mam dość ciężką sytuację. Moi rodzice piją ciągle alkohol, tata jest agresywny jak się opije.
Najgorsze jest to, że on przychodzi do mnie w nocy, dotyka mnie i robi coś złego. Mówi, że mam nie mówić nikomu, bo to nasza tajemnica. Może i tajemnica, ale wiem, że ja tego nie chce robić, to sprawia mi ból Pisze tu, bo nie chcę, żeby się dowiedział o tym, że z kimś rozmawiałam. Boje się - nie wiem co mam robić. Pozę o porade
Witaj Aniu, potzrebujesz pomocy, twój tata stostuje wobec ciebie przemoc - on tak nie może robić, aniu trzeba to zgłosić, jak ci się uda pani pedagog to dobrze - ona się tym zajmie, możesz zadzownić pod numer 0 801 12 00 02 oni tam wiedzą jak ci pomóc. Trzymaj się ciepło. Pozdrawiam
no właśnie zgłoś to na policje czym prędzej - on cię krzywdzi bardzo, nie daj sie
bardzo ci współczuje, wiedz, że tata robi źle, nie może tak robić!!! to jest przestępstwo.
Nawet jeżeli jest to wasa tajemnica musisz ją złamać, powiedzieć prawdę na policji i zatroszczyć się o siebie.
Proponuje ci, abyś poszła z tą panią pedagog na policję - niech ci pomoże
trzymam kciuki, żeby pani pedagog Ci pomogła. Niech ona zgłosi to, co się dzieje na policję lub do prokuratury. Jeżeli nie, to zadzwoń pod podany wyżej numer. Na pewno nie zostawią Cię bez pomocy.