bon energetyczny
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA
Re: bon energetyczny
z projektu ustawy o bonie energetycznym wynika, że
termin składania wniosku od 01.08.2024r. do 30.09.2024 r. dochody za 2023 r.
termin składania wniosku od 01.08.2024r. do 30.09.2024 r. dochody za 2023 r.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oznacza to, że zignorowano kompletnie uwagi MRPiPS, które rękami podsekretarza wnosiło do projektu, wskazując na fakt, iż mają to zadanie wykonać ludzie, którzy w tym okresie powinni zajmować się świadczeniami rodzinnymi, w oparciu o system wymiany danych (empatia), który nie jest dostosowany do takich obciążeń, co może skutkować problemami w realizacji obu zadań.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
nie tyle zignorowano ile stwierdzono "co kuwra, my nie damy rady, potrzymaj mi piwo". Czytałem odpowiedź do tych uwag, w skrócie tak to wybrzmiało. Jest na rcl.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
No dokładnie, jak twierdzą nie będzie żadnych problemów w realizacji bo jesteśmy w tym już obcykani. Tylko ludzi do pracy coraz mniej ale ich to nie obchodzi zbytnio. Może trzeba pokazać że jednak się nie daTom. pisze: 08 maja 2024, 14:09 nie tyle zignorowano ile stwierdzono "co kuwra, my nie damy rady, potrzymaj mi piwo". Czytałem odpowiedź do tych uwag, w skrócie tak to wybrzmiało. Jest na rcl.

-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
oj tam, mamy za to 3% kosztów obsługi [sarkazm]
- Cerkiewne
- Starszy referent
- Zajmuję się: siedzę sobie
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
- Kontakt:
Jest już gdzieś projekt tego? Pierwsze słyszę o tym ale już coś poczytałam w internecie.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Jeżeli bon senioralny będzie zależny od kryterium dochodowego to duże prawdopodobieństwo, że my będziemy się tym zajmować.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
To, że jesteśmy obcykani, to jedno, a to, że "nie ma czasu ładować"*, to drugie.zocha1234 pisze: 08 maja 2024, 14:20No dokładnie, jak twierdzą nie będzie żadnych problemów w realizacji bo jesteśmy w tym już obcykani. Tylko ludzi do pracy coraz mniej ale ich to nie obchodzi zbytnio. Może trzeba pokazać że jednak się nie daTom. pisze: 08 maja 2024, 14:09 nie tyle zignorowano ile stwierdzono "co kuwra, my nie damy rady, potrzymaj mi piwo". Czytałem odpowiedź do tych uwag, w skrócie tak to wybrzmiało. Jest na rcl.![]()
Wszystko rób dobrze, wszystko w terminie, przyjmuj wnioski, wysyłaj pisma, zawiadomienia, wezwania, rób zapotrzebowania, przewidywane wykonania i sprawozdania, a potem sprawozdania z zapotrzebowań i sprawozdania ze sprawozdań. Tylko, broń Boże, nie zamów więcej o złotówkę nawet, a jak zamówisz, to się tłumacz, dlaczego 15 lutego nie przewidziałeś, ile i na jakie kwoty ci wpłynie wniosków do 30 kwietnia, i które będą pozytywnie, a które negatywnie rozpatrzone. I nie narzekaj, bo masz 3% na obsługę, które co prawda ledwie starcza na zakup programu (kolejnego!).
* Budowlaniec robi sobie "przerwę" w pracy, ale widzi nadchodzącego majstra, więc łapie za taczkę i zaczyna biegać z nią w tę i z powrotem, żeby zasymulować pracę. Majster zdziwiony, że ten biega z pustą taczką i pyta: o co chodzi?
- Panie majster, taki zapierd**, że nie ma czasu ładować.

Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Oprócz bon energetyczny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Kindergeld Dodatek Osłonowy
LICZENIE DOCHODU DO
dodatek osłonowy umorzenie postępowania
gospodarstwo rolne w każdym miesiącu inne
dodatek osłonowy dla obywatela ukrainy
działa Wam ZUS ?
składki z ZUS za mało
Alimenty
dodatek za pracę przy dodatku osłonowym
refundacja vat
Dodatek osłonowy - skład gospodarstwa domowego
dochód z PUP
Przyznajecie podstawowy dodatek czy wzywacie?
Wniosek złożony po 29.02.2024 rok
DO przekazanie wniosku
wypłaty dodatku osłonowego