Witam proszę o pomoc - Pani pobiera dod. z tyt. samotnego wychowywania dziecka dostarczyła wyrok o uznaniu ojcostwa i zasądzeniu alimentów. Na wyroku nie ma klauzuli kiedy się wyrok uprawomocnił. Pani tłumaczy ( jest bardzo roszczeniowa ), że ojciec jest zagraniczny i sprawa była w siądzie okręgowym ponieważ tatuś uchyla się od płacenia. Żadne tłumaczenia nie pomagają, że do rozstrzygnięcia mojej sprawy wystarczy mi ta klauzula, bo wtedy będę wiedziała od kiedy uchylić dodatek. Pani kręci, dzisiaj zadzwoniła, że Pani w sądzie powiedziała, że wyrok uprawomocnił się 14 maja i żadnego zaświadczenia nie wystawi jej. Nie mam sił się przepychać z tą panią, co powinnam zrobić, czy my jako organ możemy wystąpić na wniosek o udostępnienie danych osobowych o taką informację. Mam po raz pierwszy taka sprawę wszczęłam już postępowanie i czy w związku z tym mogę jej wstrzymać wypłatę tego dodatku i na jaki art. się ewentualnie powołać. Będę wdzięczna za każdą pomoc.
dzięki Elmer dzisiaj napisałam wezwanie o niezwłoczne dostarczenia wyroku z tą klauzulą ( ja mam w posiadaniu wyrok , ale bez tej klauzuli ) . Napisz proszę, a jeśli nie dostarczy wyroku pomimo, że wezwano ją, co w takiej sytuacji mam zrobić?