Mamy gońca i goniec zanosi pocztę.
Najlepsze jest to, że nasz tutejszy ZUS zawsze odpisywał, ale od jakiegoś czasu przekazuje do ZUS - u w innym mieście te zapytania. Dziś właśnie otrzymałam odpowiedź z ZUS - u na te moje zapytania i jestem w kropce.
Pani - wnioskodawca przyniosła mi zaświadczenie o wysokość składki zdrowotnej za 2020 r. bo była osobiście a w otrzymanym piśmie z ZUS oprócz tej składki ( bo pani jest na emeryturze) jest jeszcze wysokość składki zdrowotnej w związku z tym, że prowadziła działalność gospodarczą. Pani nie pamięta czy się z tego rozliczała, bo ktoś za nią rozlicza. W ściągniętych dochodach na pewno nie ma o tym informacji. Pani i tak miała zł/ zł. Za chwilę się okaże, że albo będę musiała jej dodatkowo dopłacić, albo wyjdzie nienależnie pobrane świadczenie.
Brak odpowiedzi z ZUS
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA od 29.06.2020r.
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Re: Brak odpowiedzi z ZUS
Da się sprawdzić czy się rozliczała. Jeśli ma PIT 36 to działalność powinna być ujęta. Jeśli 37, ale ma na ryczałcie lub karcie podatkowej to będzie w osobnej zakładce w podatkach "Informacje dodatkowe"KROPUNIA pisze: 20 cze 2022, 16:04 Mamy gońca i goniec zanosi pocztę.
Najlepsze jest to, że nasz tutejszy ZUS zawsze odpisywał, ale od jakiegoś czasu przekazuje do ZUS - u w innym mieście te zapytania. Dziś właśnie otrzymałam odpowiedź z ZUS - u na te moje zapytania i jestem w kropce.
Pani - wnioskodawca przyniosła mi zaświadczenie o wysokość składki zdrowotnej za 2020 r. bo była osobiście a w otrzymanym piśmie z ZUS oprócz tej składki ( bo pani jest na emeryturze) jest jeszcze wysokość składki zdrowotnej w związku z tym, że prowadziła działalność gospodarczą. Pani nie pamięta czy się z tego rozliczała, bo ktoś za nią rozlicza. W ściągniętych dochodach na pewno nie ma o tym informacji. Pani i tak miała zł/ zł. Za chwilę się okaże, że albo będę musiała jej dodatkowo dopłacić, albo wyjdzie nienależnie pobrane świadczenie.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA od 29.06.2020r.
- Kontakt:
Re: Brak odpowiedzi z ZUS
PIT-a 36 na pewno nie ma, w zakładce dotyczącej "innych" też nic nie ma. Także Pani jest bardzo zdziwiona...Bedzie musiała to wyjaśnić.
Oprócz Brak odpowiedzi z ZUS - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Nie nadano jeszcze numeru domu.
Renta z zagranicy
ZAWIESZENIE POSTĘPOWANIA EGZEKUCYJNEGO
2 raz złożony wniosek
Dopłaty do węgla?
Koszty obsługi
DO - wnioskuje zawodowa rodzina zastępcza.
dwa wnioski na DO
KRUS - weryfikacja
zgon osoby w składzie gospodarstwa
wniosek z marca a zabrane dzieci
Dodatek osłonowy dla sióstr zakonnych mieszkających w zakonie
Emerytura z UKR za cały 2021 rok wypłacona w br.
dodatek w ratach a zmiana adresu
wyliczenie dochodu- przychód zwolniony
Wniosek bez rozpatrzenia