brak prądu w mieszkaniu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 21 lis 2013, 12:29

tzn może i się należy, tylko nie ma jak go wyliczyć....więc wynosi 0
~kmf

Napisano: 21 lis 2013, 12:35

Ja nie obliczam ryczałtu w tym przypadku i nigdy nie liczyłam.
~Sabinka

Napisano: 21 lis 2013, 12:45

małe www a jakbyś dał gotowca to co by ci się stało . sknera jesteś i tyle
~asia

Napisano: 21 lis 2013, 13:05

a ja mam zupełnie odmienne zdanie.
brak prądu nijak się ma do ryczałtów i należą się one wnioskodawcy jak ... . i niepoważnym jest tu zasłanianie się że nie ma jak wyliczyć.
~slawko

Napisano: 21 lis 2013, 13:14

§ 3 ust 2 Jeżeli lokal mieszkalny nie jest wyposażony
w instalacj´ ciepłej wody, za wydatek, stanowiàcy
podstawę obliczania ryczałtu na zakup opału, uznaje
się równowartość 20 kilowatogodzin energii elektrycznej według rachunku za ostatni okres rozliczeniowy, .........
to nie nasz wymysł kiedyś Bajor kazał brac cene od sasiadów
ale okazuje się że przepis trzeba czytać literalnie . nie ma rachunku nie ma ryczałtu i kwita
~małe ww

Napisano: 21 lis 2013, 14:34

do pierwszego klienta który pójdzie z tym do SKO
~slawko

Napisano: 21 lis 2013, 14:41

slawko ale te rewolucje lub rewelacje głosi na szkoleniu sama Pani przewodniczaca składu orzekającego w SKO Szczecin.... na własne uszy słyszałem i jak by co mam do niej nr tel. i nie zawacham się go użyć jak by mi decyzje takową uwaliła...... ;)
~małe ww

Napisano: 21 lis 2013, 15:04

Mam coraz więcej wątpliwości, ale jestem takiego zdania jak sławko, dlatego zapodałam rozwinięcie tematu. Zgodnie z art. 6 ust. 7 ustawy o d.m. jeżeli ............. ..........przyznaje się ryczałt na zakup opału. Fakt, że w rozporządzeniu jest mowa jak jest wyliczany tj. według rachunku za ostatni okres rozliczeniowy, ale jak ktoś nie ma w domu prądu to dlaczego jeszcze nie może sobie kupić opału. Inna sprawa np. ktoś otrzymał nowy lokal i jeszcze nie otrzymał faktury za energię elektryczną to też nie należy mu się ryczałt bo nie ma faktury.
~Iwonka

Napisano: 21 lis 2013, 15:38

ja również uważam że nie powinno się ich karfac za brak rachunku ....... ale jak już napisałem to stanowisko SKO ...... a że jest mi na ręke to po co kopie kruszyć
~małe ww

Napisano: 21 lis 2013, 18:12

Ja w przypadku takiego klienta, gdyby SKO mi odmówiło natychmiast odwołałbym się do WSA. jestem przekonany, że sprawa jest wygrana. Same przepisy nie uzależniają przyznania ryczałtów od posiadania prądu- mówią tylko w jaki sposób wyliczamy wysokość tych ryczałtów.
Jakość prowadzonych szkoleń w tej i nie tylko tej dziedzinie jest nieraz porażająca, ale cóż się dziwić skoro sam p. Bajor ...
I jak tu mieć poszanowanie do prawa skoro sama władza go nie szanuje. To w pewnym okresie nazywało się falandyzacją prawa.
~slawko

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x