BRAK ŚRODKÓW - ODMOWA POMOCY NA USAMODZIELNIENIE?
BRAK ŚRODKÓW - ODMOWA POMOCY NA USAMODZIELNIENIE?
WITAM
CZY ODMAWIALIŚCIE POMOCY PIENIĘŻNEJ I RZECZOWEJ Z UWAGI NA BRAK ŚRODKÓW? JEŚLI TAK TO JAKĄ PODSTAWĘ PRAWNĄ ZASTOSOWALIŚCIE?
CZY ODMAWIALIŚCIE POMOCY PIENIĘŻNEJ I RZECZOWEJ Z UWAGI NA BRAK ŚRODKÓW? JEŚLI TAK TO JAKĄ PODSTAWĘ PRAWNĄ ZASTOSOWALIŚCIE?
Re: BRAK ŚRODKÓW - ODMOWA POMOCY NA USAMODZIELNIENIE?
brak środków nie jest podstawą -należy rozpatrzyć zgodnie z ustawą
Pod warunkiem, że termin ubiegania się o świadczenia są zgodne z zapisami indywidualnego programu usamodzielnienia. Ponadto w decyzji można zapisać wypłatę pomocy do dnia 31 stycznia 2014r. Tak np. robi mój powiat
Edyta, jest to jakies wyjście, ale czy wychowanek moze tyle czekać? przecież ma potrzebę np. teraz? jeśli zrealizował wszystko zgodnie z planem pieniądze powinny być też zabezpieczone
Edyta nie podpowiadaj jeśli nie masz pewności to jest naruszenie dyscypliny finansów publicznych (vide zaciąganie zobowiązań - w samorządzie rok budżetowy kończy się 31.12
Janek - bzdura. Dlaczego mówisz o naruszeniu dyscypliny budżetowej?. Przecież pomoc na kontynuowanie nauki również wykracza poza dany rok budżetowy. I mam pewność o tym co piszę, bo jeżeli nie byłaby pewna to nie piszę. Na pewno na zadane przez Ciebie pytania nie będę odpowiadać, bo sam chyba nie wiesz co piszesz. A ja bym chciała wiedzieć jak Pan Janek rozwiązałby taki problem, skoro jest taki mądry.
Droga Edytko- złość urodzie szkodzi. \"MYŚLĘ WIĘC JESTEM\". I wcale nie mam zamiaru być TAKI MĄDRY. Jeśli mi nie wierzysz (masz prawo) zapytaj RIO czym jest zaciąganie zobowiązań poza rok budżetowy. I to na tyle. Aha - świadczenie o które pyta MJK jest JEDNORAZOWYM a ty porównujesz go z pomocą na kontynuowanie. Co zrobić- skromnie pozwoliłem sobie napisać(czytaj ze zrozumieniem) rozpatrzyć zgodnie ustawą.
Rozpatrzyć zgodnie z ustawą tzn. jak. Jaki wpisać termin płatności? Mam nadzieję Panie Janku, że umie Pan podpowiedzieć MJK rozwiązanie tej trudnej sytuacji.
Widzę, że Janek niestety nie ma pomysłu.
Oprócz BRAK ŚRODKÓW - ODMOWA POMOCY NA USAMODZIELNIENIE? - Stare tematy przeczytaj również:
poszukujemy rodziny zastępczej
Rodzina spokrewniona wyjeźdza na wakację
turnus reh.
likwidacja barier w komunikowaniu się
warsztaty i pilne pomóżcie!!!
Ekspert AS
studia podyplomowe-kontynuacja nauki
kontrolra AS
poszukuje miejsca
Wyprawka/Usamodzielnienie
ania
kont. nauki