brakuje 3% - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 29 paź 2015, 15:59

do Megan 28
mam rozumieć że miasto dopłaca Wam z własnych środków ????! Jeśli Tak to kto występuje o te pieniądze-Dyrektor OPS??
Olida

Napisano: 29 paź 2015, 16:23

my jestesmy pracownikami urzędu i to nasza skarbnik dba żebyśmy miały środki na nasze utrzymanie jak robi budżet to zabezpiecza dla nas dodatkową kasę. Z tego co wiem to nawet pani z urzędu wojewódzkiego mowila żeby wykazywac kase jeżeli gmina do nas dopłaca więc o dyscyplinie budżetowej chyba nie ma mowy
Megan 28

Napisano: 29 paź 2015, 16:27

Kiedyś Wardach na szkoleniu mówił, że skoro nie wykazujemy dodatkowych środków na utrzymanie to najwyraźniej 3 % nam starcza. Oni nie podwyższą kosztów na utrzymanie, jeżli nie zaczniemy wykazywać, że nam brakuje!!!!
marlenka1

Napisano: 29 paź 2015, 16:56

ja jestem z OPS-u i u nas od zawsze gmina "dokłada" do nas
Olida pisze:ale czy wykazanie wydatków na Śr i Fa w kwocie wyższej niż 3 % to nie jest naruszenie dyscypliny budżetowej????
w sprawozdaniu przecież są zapisy ile kosztujemy (ogólnie) a ile z dotacji
ew@1

Napisano: 29 paź 2015, 17:00

marlenka1 pisze:Kiedyś Wardach na szkoleniu mówił, że skoro nie wykazujemy dodatkowych środków na utrzymanie to najwyraźniej 3 % nam starcza. Oni nie podwyższą kosztów na utrzymanie, jeżli nie zaczniemy wykazywać, że nam brakuje!!!!
o to właśnie chodzi ... jak ze sprawozdań nie wynika, że samorządy dokladają do realizacji to znaczy , że 3% wystarczy ....
w mojej gminie wydatki ogółem zawsze są większe niż dotacja (część F sprawozdania)
ew@1

Napisano: 30 paź 2015, 11:37

To opracujmy wspólne pismo wrzućmy na forum do pobrania przez innych i każdy niech wyśle do ministerstwa i przekażmy okolicznym ośrodkom.
Monikag

Napisano: 30 paź 2015, 13:06

Ok, spróbujmy! Już kiedyś coś takiego było,ale potem nic z tego nie wyszło, ale może tym razem będzie większa solidarność ...
W wolnej chwili spróbuję coś sklecić, wy też spróbujcie, może razem coś sensownego wymyślimy...

Pozdrawiam
marlenk1

Napisano: 30 paź 2015, 14:22

A co myślicie o finansowaniu rodzicielskiego to też jest niesprawiedliwe 30 zł od decyzji a koszty z obsługą całości będą dużo większe papier, toner, poczta, co miesiąc za przelewy druki też powinni to zmienić !!!
Monikag

Napisano: 02 lis 2015, 10:46

Monikag świetny pomysł! Jak ministerstwo dostanie pismo z każdego ośrodka może coś ruszy się w tej sprawie. Bądźmy solidarni!
zdeterminowana

Napisano: 02 lis 2015, 17:50

My nigdy nie dostalismy żadnego 3%, księgowa z kiero się umówiły. A robimy wszystko, karte Fa Śr, i inne
Irga

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x