budżet na 2012

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~lux

budżet na 2012

Post autor: ~lux »

jakie wydatki planujecie na rok 2012 w budźecie dla ZI?
( szkoilenia, diety, materiały biurowe, kawa, ciastka i co jeszczse? czy można zaplanować dodatki do pensji?
~kaśka

Re: budżet na 2012

Post autor: ~kaśka »

no jasne, że można; Papier wszystko przyjmie, a planować - dobra rzecz:) Najpierw proponuję dokładnie zapoznać się z przepisami, zwłaszcza ustawą o przeciwdziałaniu przemocy. Za pracę w ZI nie przysługuje wynagrodzenie!!!
~Waldek

Post autor: ~Waldek »

No i planujemy w rozdz. 852.05
~Iza

Post autor: ~Iza »

Za pracę w komisji nie przysługuje wynagrodzenie ale wójt może przyznać przewodniczącemu za obsługę tej komisji liczy się tylko dobra wola przełożonego.
~iwona

Post autor: ~iwona »

jak może przewodniczącemu, to innym też może. Pytanie- komu chce?
~kasia

Post autor: ~kasia »

Ale obsługa jest w OPS-ie i przewodniczący tez wiec ma tylko przewodniczący by najmniej u nas tak jest.
~iwona

Post autor: ~iwona »

a przewodniczącym jest pracownik ops-u, tak? I wykonuje prace związane z komisją po godzinach pracy w ops-ie, tak? No to rzadki przypadek:) A tak na serio, to jest prawo moralne i prawo karne. Wydaje mi się, że w tym przypadku i jedno i drugie zostało naruszone...
~kasia

Post autor: ~kasia »

A jak jest dodatek specjalny w związku ze zwiększonymi obowiazkami to jakie jest to naruszenie prawa .
~Kamila

Post autor: ~Kamila »

my robimy za wszystkich za przewodniczącego również i nic z tego nie mamy - jak mogę pozbyc sie tej niewdziecznej fuchy?
~bb

Post autor: ~bb »

a ten budżet przesyłamy do muw , bo ja od niedawna jestem przewodniczącą
ODPOWIEDZ