było ale i tak się zapytam - przekroczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 paź 2015, 10:42

Babeczka złożyła wniosek na nowy okres zasiłkowy. Wyszło, że w październiku 2014 r. podjęła pracę, nie zgłosiła tego oczywiście w starym okresie zasiłkowym. Po dodaniu dochodu uzyskanego dochód w poprzednim okresie zasiłkowym przekracza kryterium, świadczenia nie należałyby się od grudnia 2014 r. - ale jeszcze nie przeprowadziłam postępowania, bo dopiero to wyszło. Teraz na nowy okres zasiłkowy łapie się z przekroczeniem mniejszym niż 89 zł.
Czy ja mogę jej tak z czystym sumieniem przyznać świadczenia na nowy okres zasiłkowy, pomimo tego, że w poprzednim okresie zasiłkowym należało jej się przez 1 miesiąc - choć to jeszcze nie jest ustalone decyzją, ale będzie?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 27 paź 2015, 10:58

moim zadaniem mozesz:) mialam identyczna sytuacje kiedys i przyznalam - bylo z czego sciagac nienalezne;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 9:02

odświeżam temat...:) chodzi mi o to jak przeprowadzić postępowanie, kobieta dopiero złożyła wniosek na nowy okres, wyszło jej zł za zł. ale w trakcie weryfikacji danych wyszło że miała od marca 2018 roku zasiłek dla bezrobotnych, a syn (którego w tym wniosku już oczywiście nie ujęła) od lutego 2018 roku podjął stałe zatrudnienie, to że nienaleznie pobrane to ok, ale jak np mogę od niej pozyskać zaświadczenie o zarobkach syna? mogę ją jakoś wezwać? (po dobroci nie będzie chciała....)
madzik1903
Praktykant
Od: 07 cze 2018, 12:09
Zajmuję się: ŚR/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x