C1 - a jednak.............................................. - Aktywny Samorząd

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 27 sie 2019, 10:41

AngelikaPCPR pisze:Witam
A ja chciałam dopytać czy zwracacie uwagę aby na zleceniu na zaopatrzenie w wybory medyczne była adnotacja przez lekarza że to jest wózek elektryczny??? czy jeśli jest że wózek specjalny i jest przybity limit z NFZ to uznajecie ze jest ok i można go przyjąć do C1? I jeszcze kwestia czy w momencie przyjmowania wniosku bierzemy oryginał zlecenia, które jest jeszcze nie zrealizowane i oddajcie je po ocenie merytorycznej do realizacji w NFZ?
Na zlecenie nie będzie adnotacji, że jest to wózek elektryczny, lekarze przeważnie piszą, że jest to wózek specjalny. I jest to OK :)
My bierzemy kopię zlecenia potwierdzonego przez NFZ.
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 27 sie 2019, 11:51

Tomasz1981 pisze:
ewaaa pisze:To teraz pytania natury technicznej, nie zdarzyło mi się w C3 dofinansowanie z NFZ jak to się u Was odbywa nawet w odniesieniu teraz do wózków wpływa wniosek do wniosku kserujecie zlecenie na wózek potwierdzone przez NFZ i to jest kwota 3.000 tys i zakładamy że wózek to 13.000 tys więc możemy dofinansować max 10 tys z ASa, 3 tys to NFZ a jak to wygląda przy rozliczeniu na fakturce jest tylko informacja o dof z NFZ, prosicie o ksero zrealizowanego zlecenia ?
Kolejna kwestia to czy bierzemy pod uwagę tzw ponad standardowe wyposażenie ponieważ w drukach jest taka informacja nie znalazłam nic odnośnie możliwości zwiększenia dofinansowania z tego tytułu jak to było w latach wcześniejszych.
Z góry dziękuje za pomoc
Na fakturze powinno być adnotacja o NFZ. Kopię zrealizowanego zlecenia bym wziął - to potwierdzenie wpłaty udziału własnego.

Jeśli lekarz nie zaznaczy, że dodatkowe oprzyrządowanie wózka jest potrzebne, to ja bym go nie finansowała, jeśli wózkowicz zawnioskuje o takowy.
Dziękuje za pomoc ;-)
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 09 wrz 2019, 13:09

Czy do wniosku o zakup wózka C1 dołącza się dwie niezależne oferty ??
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 09 wrz 2019, 15:20

Moniuszko pisze:Czy do wniosku o zakup wózka C1 dołącza się dwie niezależne oferty ??
Tak.
Co więcej ostatnio było wyjaśnienie, żeby to były dwie oferty na ten sam wózek, tyle że w praktyce to wygląda tak, że sklepy nie zawsze mają wózki tych samych firm.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2019, 15:21

Moniuszko pisze:Czy do wniosku o zakup wózka C1 dołącza się dwie niezależne oferty ??
Tak, wnioskodawca jest zobowiązany dostarczyć razem z wnioskiem dwie niezależne oferty dotyczące przedmiotu dofinansowania.
MaBi
Praktykant
Od: 09 wrz 2019, 10:48
Zajmuję się: as

Napisano: 09 wrz 2019, 21:29

A moge prosic o wyjasnienia odnośnie dwoch niezależnych ofert? My przyjmowalismy do teh pory 2 oferty na rozne wózki tj nie tej samej firmy. To w c3 tez musza byc 2 iferty na taka sama proteze? Wiem, ze musza byc 2 oferty, czasem te protezy rixnia się od siebie. Zawsze myślałam, ze to musza byc rozne oferty
Smutna
Stażysta
Od: 16 wrz 2016, 20:19
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2019, 8:32

Wyjaśnienie PFRON-u:

Czy w ramach Obszaru C Zadanie 1 mają być dołączone do wniosku oferty na ten sam model wózka z dwóch różnych sklepów, czy na dwa różne modele?
Zakłada się, że Wnioskodawca ubiega się o dofinansowanie konkretnego wózka, zatem powinien przedstawić dwie niezależne oferty dotyczące konkretnego przedmiotu dofinansowania (taki tryb sprzyja rozpoznaniu rynku jeszcze przed aplikowaniem o środki publiczne).
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2019, 9:42

A ja dzwoniłam do swojego oddziału i usłyszałam, że jak nie wysyłam do eksperta to nie potrzebuje dwóch ofert, bo my jako jednostka przecież nie jesteśmy w stanie tego ocenić.... więc już nie wiem...
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 10 wrz 2019, 10:14

PCPR-Trz pisze:Wyjaśnienie PFRON-u:

Czy w ramach Obszaru C Zadanie 1 mają być dołączone do wniosku oferty na ten sam model wózka z dwóch różnych sklepów, czy na dwa różne modele?
Zakłada się, że Wnioskodawca ubiega się o dofinansowanie konkretnego wózka, zatem powinien przedstawić dwie niezależne oferty dotyczące konkretnego przedmiotu dofinansowania (taki tryb sprzyja rozpoznaniu rynku jeszcze przed aplikowaniem o środki publiczne).
Otrzymaliście to wyjaśnienie w ramach zbiorczych wyjaśnień, które przekazuje nam zazwyczaj Oddział czy po wysłaniu indywidualnego zapytania na skrzynkę as?
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 10 wrz 2019, 14:06

ewaaa pisze:
PCPR-Trz pisze:Wyjaśnienie PFRON-u:

Otrzymaliście to wyjaśnienie w ramach zbiorczych wyjaśnień, które przekazuje nam zazwyczaj Oddział czy po wysłaniu indywidualnego zapytania na skrzynkę as?
Zbiorcze wyjaśnienia.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x