CAS
Re: CAS
Szanowni Państwo
Uprzejmie informujemy, że z powodu prowadzonych prac serwisowych, do godziny 14 dnia dzisiejszego tj. 09.04.2014r.
niedostępne będą moduły Sprawozdań resortowych podobszarów świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego Centralnej Aplikacji Statystycznej.
Za utrudnienia przepraszamy.
Z poważaniem serwis Centralnej Aplikacji Statystycznej.
[email protected]
tak mi się z tym jakoś skojarzyło https://www.youtube.com/watch?v=ZmfcX8z8-F4
Uprzejmie informujemy, że z powodu prowadzonych prac serwisowych, do godziny 14 dnia dzisiejszego tj. 09.04.2014r.
niedostępne będą moduły Sprawozdań resortowych podobszarów świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego Centralnej Aplikacji Statystycznej.
[email protected]
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Tak jak już pisałem, są cały czas problemy wydajnościowe na serwerach ministerialnych. Nad ich rozwiązaniem pracuje kilkanaście osób i ze strony ministerialnej i ze strony innych podmiotów np. Oracle i ze strony ludzi od nas zajmujących się oprogramowaniem CAS. Pracują oni nieprzerwanie od wielu dni nie wyłączając weekendu.manka82 pisze:to jest jakaś kpina!!!!!!nie można od 3 dni wprowadzić sprawozdań i Sygnity ciągle śle że za utrudnienia przepraszamy co to ma być!!
Nam, czyli zespołowi Pomostu też bardzo dużo przeszkadzają te w/w problemy, więc też bardzo liczymy że w końcu się rozwiążą, jednak wielkiego wpływu na to nie mamy. Ze swojej strony zrobiliśmy wszystko co można - wersja Pomostu z nowym sprawozdaniem była dostępna na czas, chodzi poprawnie, zainterweniowaliśmy nawet w ministerstwie, żeby poprawili błędną regułę, którą złożyli w dożywianiu, a poprawione reguły udostępniliśmy powyżej w pliku, pomagamy Użytkownikom Pomostu jak możemy. Pozostaje 3mać kciuki i czekać.
Tomek
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a mnie się skojarzyło z tym:on on pisze:Szanowni Państwo
[email protected]
"Plim-plum. Uwaga, uwaga!
Pociąg osobowy z Warszawy Zachodniej
do Gdyni Głównej Osobowej
zwiększył opóźnienie do około
czterech tysięcy
sześciuset osiemdziesięciu ośmiu minut
i niniejszym uznany został za zaginiony.
Zaginienie może się zwiększyć lub zmniejszyć. Ktokolwiek wie o losie zaginionego,
proszony jest o zgłoszenie się
do Dyrekcji Okręgowej Kolei Państwowych
lub najbliższej budki dróżnika."
CAS wita was, CAS wita, CAS wita nas, CAS...
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
proszę, podaj nr zgłoszenia, to sprawdzęinfomat pisze:najlepsze jest to ze hd wcale nie odpowiada czekam na odpowiedz o 2 dni w sprawie zbiorów z sr i nic
pozdrawiam
Tomek
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
i wszechmocne Sygnity uważa to za sukces???ale ile wczytano ŚR i FA? zgodnie z kolejnym komunikatem Sygnity poczekałam do 14 tej i próbowałam znowu wprowadzić sprawozdanie z FA
i oczywiście nadal nie mA dostępnych modułów ŚR i FA...i co kolejny komunikacik jutro od rana...sorry za utrudnienia będzie? W dziale Świadczenia Rodzinne na forum trwa konkurs rozszyfruj nazwę CAS jedna z propozycji jakże trafna brzmi Czas Atakować Sygnity popieram również Częstoniedziałająca Aplikacja Statystyczna

Oprócz CAS - Oprogramowanie przeczytaj również:
CAS -IDENTYFIKATOR
zbiór centralny błędy - pomost std
reguły walidujące
Lista wypłat
parametry systemowe
Błąd przy podglądzie wydruku decyzji z edycją - sygnity
Pytanie do Pana Tomka
sprawopzdanie z dożywiania
program komputerowy do windykacji należności rodziców biologicznych
zatwierdzanie decyzji - pomost std
helios