cena kwh - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 14 mar 2014, 16:20

chciałabym skonsultować z Wami sposób wyliczenia ceny za kwh, do tej pory brałam z energetyki cene, bo tak też robiła moja poprzedniczka, jednak stwierdziłam,że tak nie może być...czy w związku z tym, ktoś z Was może wysłac mi na e-maila prawidłowy sposób liczenia?
~ewa

Napisano: 14 mar 2014, 20:53

również chciałbym wiedzieć jak to robicie? Sam nie wiem co jest dobre a co złe
~Dawid

Napisano: 14 mar 2014, 23:04

masz zgodnie z rozporządzeniem brać rachunek za ostatni okres rozliczeniowy (nie ważne czy opłacony czy nie ) u mnie waha się cena od 0,5787 do 5710 w miesiącu lutym....
nie ma rachunku = brak ryczałtu bo cena kWh = 0
~małe ww

Napisano: 15 mar 2014, 2:30

o mój Boże..... już tyle razy był wakowany ten temat.... wystarczy poszukać na forum...

zliczacie te pozycja z rachunku które są liczona na kWh, następnie tą sumę dzielicie przez ilość zużytych kilowatów... no prościej się nie da.

kiedyś też liczyliśmy na podstawie inf z energetyki, ale uznaliśmy ze skoro ryczałt jest gdzieś w 70% wniosków, to w razie kontroli łatwo trafią na takie wnioski, więc nie warto się podkładać...

to samo ze składką zdrowotną dla osób bezrobotnych bez prawa do zasiłku, choć to kontrowersyjne by uznawać to za dochód, to bezpieczniej to wliczać, wpływ na wysokość dodatku niewielki, a ja mogę być spokojna że akurat na tym mnie nie uwalą...

przeraża mnie mój pragmatyzm... hi.... za to dod. pielęgnacyjnego nie wliczam... i na tym mogę polegnąć... hi hi
szkoda mi tych babcinek... od jednej dostałam największą łapówkę na świecie... sama nie przychodzi tylko wniosek przynosi opiekunka, po wyroku gdy pierwszy raz nie wliczyłam tego dodatku pielęg. wyszedł jej znacznie większy dodatek mieszkaniowy, wtedy ona napisała do mnie podziękowanie i że się będzie za mnie modlić... normalnie... notowania na samej górze mi wtedy skoczyły... że hoho...

niom... ale tu było o rachunkach.... a mi się tak na wspominki zebrało...
~gorzatka

Napisano: 20 mar 2014, 14:02

No i teraz się przeraziłam bo nie wiem czy dobrze zakumała że jak petent posiada co, cw i gaz to nie bierzecie kilowatów? Bo mam w sumie jedna Panią która ma wszytko i nie ma ryczałtu ale jej w system też wpisałam cene kwh. Moja poprzedniczka tak robiła. POPMOCY!!!
~olka82

Napisano: 20 mar 2014, 15:02

Jeśli ma dostęp do gazu przewodowego, płynącego z sieci miejskiej, podobnie do ogrzewania i ciepłej wody, to nie widzę miejsca na ryczałty.
~jh

Napisano: 20 mar 2014, 15:07

No i ryczałtu jej nie wy;iczyła wiadomo tylko czy wtedy do systemu jest potrzena wpisywac cenę kwh? Czy poprostu kwh jest potrzebne tylko jak petent nie ma np. gazu?
~olka82

Napisano: 20 mar 2014, 15:16

Nie znam tego systemu i jego działania. Wydaje się, że w przypadku pełnego zaopatrzenia wynik powinien ten sam przy podaniu stawek energii ja i bez, można sprawdzić. Nie kojarzę innego zastosowania stawek jak tylko do ryczałtu.
~jh

Napisano: 20 mar 2014, 15:28

Dziękuję. Więc jak Petent ma pełne zaopatrzenie to bierzecie fakture z energii?
~olka82

Napisano: 21 mar 2014, 9:58

Ja nie widzę potrzeby, ale za innych nie mogę ręczyć.
~jh

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x