centralizacja VAT
Re: centralizacja VAT
JEŻELI COŚ NIE PODLEGA PODATKOWI VAT TO NIE ZNACZY ŻE JEST SIĘ ZWOLNIONYM Z VAT.
ZWOLNIENIE TO NIE TO SAMO CO NIE PODLEGANIE PODATKOWI VAT. ZWOLNIENIE TO ZNACZY,ŻE
DOTYCZY NAS PODATEK VAT ALE ZOSTALIŚMY PRZEZ MIN. FIN. NA JAKIŚ CZAS ZWOLNIENI.
WSZYSTKO CO WYNIKA Z PRZEPISÓW O USTAWIE O POMOCY SPOŁECZNEJ NIE PODLEGA PODATKOWI VAT.
ZWOLNIENIE TO NIE TO SAMO CO NIE PODLEGANIE PODATKOWI VAT. ZWOLNIENIE TO ZNACZY,ŻE
DOTYCZY NAS PODATEK VAT ALE ZOSTALIŚMY PRZEZ MIN. FIN. NA JAKIŚ CZAS ZWOLNIENI.
WSZYSTKO CO WYNIKA Z PRZEPISÓW O USTAWIE O POMOCY SPOŁECZNEJ NIE PODLEGA PODATKOWI VAT.
Poradźcie dobre dusze co mam zrobić w takiej sytuacji. Pan na wydaną dezyzję na usługi opiekuńcze z miesięczną odpłatnością 112 zł. Wpłacił przekazem 120 zł i okazało się, że zmarł. I co teraz mam ująć w deklaracji Vat? I jaką kwotę przypisać, skoro należność z decyzji to 112 zł?
Olega - ja rozrózniam co znaczy podlegać a co znaczy być zwolnionym z Vat.Na szkoleniu wyrażnie szkolący powiedział,że dochody z pomocy społecznej nie podlegaja Ustawie o VAT i taką interpretacje przedstawiałam.Pozdrawiam 

dobrze by było gdyby ktoś zwrócił się o interpretację do Min.Fin. i rozstrzygnął spór... 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
...ale interpretacja zawsze może się zmienić. Ostatnio pojawiła się interpretacja zmieniająca interpretację dot. centralizacji PUP.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
491417/I
...jest na SIPie
...jest na SIPie
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Podpowiedzcie mi proszę: jak jednostki organizacyjne Gminy mają wystawiać noty księgowe dla innych jednostek tej Gminy? Czy tak samo jak faktury dla jednostek obcych? Sprzedawca: Gmina, Wystawca: Nazwa i adres jednostki? Nabywca: Gmina; Odbiorca: Nazwa i adres jednostki?
jak dla mnie nota z jednsotki na jednostke bez gminy. nota nie dokumentuje czynnosci podlegajacych pod VAT
Oprócz centralizacja VAT - Księgowość przeczytaj również:
ponownie dwr
plan na 500+ i ŚR
zwrot ŚR i 500+ przez potrącenie
odestki od nienależnie pobranych świadczeń
od kiedy liczyc delegację
VAT w PCPR
zakup licencji
Odsetki z bieżących wypłat. POMOCY...
umowa zlecenie -składki zus
Jakie lata do JPK
Wdrożenie a 2%