Proszę o wskazówkę, bo nie ogarniam. Od czerwca do końca roku. Od 1.10 podjąłem pracę z umową tylko na miesiąc, bo jestem jakby na zastępstwo. Kiedy mam zgłosić do pracownika to zatrudnienie? Za który miesiąc nie dostanę zasiłku (bo będę przekraczał próg) i od kiedy znów dostanę? Dziękuję.
Tu każdy uj na swój strój: u mnie tak podjęcie pracy w X/16, wypłata w X - bark uprawnien do zasiłku w XI i ponownie zasiłek na XII. Wypłata w XI/16 brak uprawnień w XII /16 ponownie I /17 ale ośrdki robia bardzo róznie. JUż zgósić sie do pracownika . I prosze napisac co pracownik na to.
miałam na myśli niekompetentnych kierowników którzy sami wymyślają interpretacje i zmuszają pracowników do ich stosowania. A to wynika z zapytań pracowników tu na forum i ich informacji jakie mają problemy z niedouczonym personelem zarządzającym.
Olka
czy w ustawie masz dochód za wypłacony w.... nie masz dochód z miesiąca poprzedzającego do tego art o stałym. nie ma żadnej utraty jest brak uprawnień w jednym miesiącu i potem dalej stały