chyba pójdę siedzieć... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 7    [ Posty: 67 ]

Napisano: 24 mar 2014, 11:44

Jagoda - nie podawał powodu. Po prostu pisał zwykłym pismem, że egzekucja jest skuteczna bo ona ściąga dłużnikowi bieżącą wysokość alimentów (dłużnik ma parę tysięcy zadłużenia z FA za poprzednie okresy tak na marginesie).
Ja chciałem z uporem maniaka zaświadczenie zgodnie z ustawą.

Takatam gdzie tu nadgorliwość?
~Elmer

Napisano: 24 mar 2014, 11:51

oj tam, trzeba było zadzwonić do nich do kancelarii i się zapytać tak po ludzku dlaczego nie wystawiaja zaświadczenia, te zaświadczenia przeważnie jakies młode laski wystawiają i podsuwają komornikowi do podpisu, a ty taki urzedowy z grubej rury...może mialy nawal roboty...wszędzie ludzie pracuja
~takatam

Napisano: 24 mar 2014, 11:51

a wczesniej komornik umorzył postepowanie egzekucyjne dot. alimentów za okres wypłaty zakonczonych okresów FA?
~Jagoda

Napisano: 24 mar 2014, 11:52

e tam ja uważam że Elmer dobrze zrobił

nie wiem dlaczego komornik tak sobie sam nadinterpretuje prawo, lol
~Jagoda

Napisano: 24 mar 2014, 11:55

Takatam - nieraz rozmawiałem. Ba, nawet sam byłem na rozmowie. Nic nie daje. Nie tylko w tej sprawie.

Jagoda - on nic nie umarza. On po prostu nie egzekwuje bo nie ma do tego tytułu. Tu się z nim kłócić nie będę. Nawet w sądzie wygrał z innym Ośrodkiem w tej sprawie.
~Elmer

Napisano: 24 mar 2014, 11:57

no to zaszalałeś ! Powodzenia:)
~Ilonka

Napisano: 24 mar 2014, 11:58

jak to nie ma tytułu przecież komornik egzekwuje alimenty a tytułem jest wroku sądu..eh...nie no u mnie to jest tak, że komornik wydaje podstanowienie ze nie prowadzi egzekucji co do alimentów za okres wypłat świadczen w okresie swiadczeniowym np. 2012/2013
~Jagoda

Napisano: 24 mar 2014, 12:02

ogólnie w sadzie cywilnym wygralam ostatnio...
chodziło o to ze facetowi komor zlicytował chate...no i komornik ładnie sporzadził plan podziału...dostałam zawiadomienie z sadu ze sie z tym planem zapoznać mogę...przychodze oglądam a tam zonk...za mały dług...(później się okazało że komornik sobie dług wykasował - tak sam...bez zadnej informacji,postanowienia itp.) po przepychance w sądzie - sąd przyznał nam racje...i jest nowy plan podziału z prawidłową kwotą :)
~Jagoda

Napisano: 24 mar 2014, 12:04

nic ci przecież nie zrobią, twoje działanie miało wymiar czysto informacyjny...przecież nikomu nie groziłeś..a zgodnei z ustawa do wydania decyzji w sprawie ustalenia prawa do FA musisz miec zaswiadczenie wiec działałeś w interesie klienta... :) ale zabawnie jest

komornik poczuł się zastaroszny to i ciebie chce postraszyc :)
~Jagoda

Napisano: 24 mar 2014, 12:07

No to jeśli z Twojej strony wszystko jest ok to co się lamiesz... z czasem umorza postepowanie i już. Jak w przypadku dluznikow...znikoma spoleczna szkodliwość czynu blabla... spoko loko glowa do góry, posadzic urzędnika to nie takie hopsiup ;P
~takatam

Strona 2 z 7    [ Posty: 67 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x