ciagle składa wnioski - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 02 lip 2014, 10:52

osoba złozyła o ZDO dostała odmowe - brak sparwowanej opieki/ brak mozliwosci przeprowadzenia wywiadu

i znowu składa i co znowu odmowa ? znowu na wywiad przeprowadzic ?
wywiad wazny niby 6 m-c ale tam wczesniej wywiadu nie ma nawet bo wnioskodawca tylko twierdzi, ze opiekuje sie a tak naprawde nawet nie przebywa w miejscu sprawowana opieki.
1986

Napisano: 02 lip 2014, 11:07

a czy wniosła coś nowego do sprawy?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2014, 11:10

nie wnioskuje juz od 15 maja jak wczesniej

tylko od daty złozenia wniosku bo niby wrociła. /to znowu na wystepowac o wywiad ?/
1986

Napisano: 02 lip 2014, 11:11

oczywiscie termin na odwołanie tj, 14 dni jeszcze nie minął.
1986

Napisano: 02 lip 2014, 11:12

umorzenie postępowania - nie można rozstrzygać dwa razy tego samego przy tym samym stanie prawnym i faktycznym

Martwi mnie jedynie ten brak wywiadu - jak w takim wypadku stwierdzono brak sprawowania opieki?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 lip 2014, 11:16

To osoby nad którą jest sprawowana opieka też nie ma w domu?
Gość

Napisano: 02 lip 2014, 11:20

napewno umorzenie ?

ona juz nie chce od 15 maja tylko od lipca bo juz sprawuje opieke.../tamten wniosek zlozyła w maju...teraz w lipcu złozyła, potem moze jeszcze we wrzesniu sie pokusi/

wywiadu brak - gdyz przeprowadza sie go z wnioskodawca..a go poprostu nie ma w miejsc sprawowania opieki. dlatego przeprowadzenie wywiadu niemozliwe oraz potwierdzenie sprwowania opieki.
Ja uwazam, ze wywiadu niepowinno przeprowadzac sie z osoba, ktora m orzeczenie o znacznym stopniu tj. niezdolna do samodzielnej egzystencji tak lekarz, przeciez orzekł a wiec moze byc malo kontaktowa/chora itd
1986

Napisano: 02 lip 2014, 11:22

do GOSC.

ja uwazam , ze wywiad zawsze z wnioskodawca../wywiad o ktorym mowa w ustawie o pomocy spolecznej a tam jest ze z wnioskodawca/

a niepelnospawny moze byc osoba lezaca, chora na rozne schorzenia takze umyslowe, badz brak kontaktu z nia moze byc...to jak przeprowadzac z taka osoba wywiad ? jak ona o nic nie wnioskuje..
1986

Napisano: 02 lip 2014, 11:26

Art. 61a. § 1. Gdy żądanie, o którym mowa w art. 61, zostało wniesione przez osobę niebędącą stroną lub z innych uzasadnionych przyczyn postępowanie nie może być wszczęte, organ administracji publicznej wydaje postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania.
§ 2. Na postanowienie, o którym mowa w § 1, służy zażalenie.

ja walę postanowienia... umorzenie było zasadne przed zmianą kpa... tj. dodaniem 61 a..teraz jak nie zmienił się stan faktyczny i prawny postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania
Rajski

Napisano: 02 lip 2014, 11:40

hmm

czyli umorzenie/postanowienie tak ?

ja myslałem z eod nowa postepowanie gdyz stan faktyczny mogł sie zmienic moze zaczał sie opiekowac...i wywiad to stwierdzi wkoncu wnioskuje od lipca nie juz od maja...ale moze sie i myle. a kto pyta nie bładzi :>
1986

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x