ciężki przypadek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 04 mar 2014, 17:37

wniosek, decyzja, skarga na organ - a my nie wysłaliśmy wszczęcia postępowania (przy złożeniu wniosku)
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 17:41

może coś więcej.....
-jak dla mnie zlożenie wniosku przez stronę jest wszczęciem postepowania i nie ma potrzeby o tym informować .
-czego skarga dotyczy???
~~o~

Napisano: 04 mar 2014, 17:45

wniosek jest wszczęciem
jaka decyzja? odmowna? wydana po terminie czy co? na co skarga?
~Ilona

Napisano: 04 mar 2014, 17:53

skarga na działalność ops-u, decyzja odmowna od której strona nie złożyła odwołania, ale w skardze obsmarowała nas równo,
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 17:58

może sie cmoknąć teraz- jak nie skorzystała z terminu na odwolanie to decyzja jest prawomocna.

Swiadczenia rodzinne są świadczeniami przyznawanymi i wypłacanymi na wniosek strony a nie z urzędu...złożenie wniosku jest równoznaczne z wszczęciem postępowania. Nie może osoba WAM zarzucić ,że nie wiedziała o toczącym, sie postępowaniu administracyjnym skoro osobiście składała wniosek.
~~o~

Napisano: 04 mar 2014, 17:59

decyzja wydana 12 dni od daty kiedy miały być dostarczone dokumenty (brak przedłużenia terminu sprawy sama nie wiem czy była taka konieczność) bo dokumenty nie były dostarczone a decyzja poszła odmowna (brak przebywania na terenie RP)
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 18:09

a wzywałas do dostarczenia dokumentów - masz potwierdzenie odbioru???
~~o~

Napisano: 04 mar 2014, 18:15

Czegoś tu nie rozumię
Jeżeli wniosek był złożony niekompletny, wzywałaś do uzupełnienia wniosku - nie uzupełniono, to wniosek pozostaje bez rozpatrzenia (a nie decyzja odmowna)
Skąd wiesz, że wnioskodawca nie przebywa na terenie kraju?
~Ilona

Napisano: 04 mar 2014, 18:18

wezwałam do usunięcia braków i mam potwierdzenie (odebrane przez siostrę)
~gaga

Napisano: 04 mar 2014, 18:23

\'skarga na organ\'

olać.

\'bo dokumenty nie były dostarczone a decyzja poszła odmowna\'

Jak dokumenty nie były dostarczone, to nie było podstaw do wydania decyzji (żeby merytorycznie rozpatrzyć wniosek musi być komplet)

\'brak przedłużenia terminu sprawy sama nie wiem czy była taka konieczność\'

Jeśli to trwało dłużej niż 30 dni to była.

\'a my nie wysłaliśmy wszczęcia postępowania (przy złożeniu wniosku)\'

I bardzo dobrze zrobiliście.

To jakiś gn.ój generalnie jest, ale skargą bym się nie przejmował, najwyżej poumarzają i pouchylają co trzeba. Jak wezwanie poszło i jest zwrotka to pewnie tą odmowę. ;)

Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x