OTRZYMAŁAM W PAŻDZIERNIKU 2014R. WNIOSEK O PODJĘCIE DZIAŁAŃ WEZWAŁAM DŁUŻNIKA,
BRAK WYWIADU BO NIE ZGLOSIŁ SIĘ ANI ON ANI TEŻ NIKT Z CZŁONKÓW RODZINY ,
WSZCZĘCIE POSTĘPOWANIA, DECYZJA O DŁUŹNIKU UCHYLAJĄCYM SIE I WNIOSEK O ŚCIGANIE JUŻ WYDANY,
NAWET PROKURATURA JUŻ PODJĘŁA KROKI I ODMÓWIŁA WSZCZĘCIA DOCHODZENIA
ALE TERAZ !!!
DŁUŻNIK ZGŁOSIŁ SIĘ O POMOC FINANSOWĄ DO OŚRODKA, PRACOWNIK PRZEPROWADZIŁ Z NIM WYWIAD ALIMENTACYJNY, A NADMIENIE TU ŻE WNIOSEK O JEGO PRZEPROWADZENIA MIAŁ W PAŻDZIERNIKU 2014R, OBECNIE NIE.
Z WYWIADU WYNIKA ZE DŁUŻNIK PRZEBYWAŁ W ZAKŁADZIE KARNYM , I NIE JEST ZAREJSTROWANY W PUP,
MAM PROBLEM CO Z TYM TERAZ ZROBIĆ, DZIAŁANIA BYŁY JUŻ PODJĘTE , CO MAM GO ZOBOWIĄZAĆ DO ZAREJSTROWANIA SIĘ W PUP, A JESLI SIĘ NIE ZAREJSTRUJE TO NOWE WSZCZĘCIA I PROCEDURA Z DECYZJĄ
NO DLA MNIE PARANOJA
DLATEGO BARDZO PROSZĘ MOŻE KTOŚ PODPOWIE MI JAK I CO Z TYM ZROBIĆ DALEJ??
CO DALEJ MAM ZROBIĆ
Re: CO DALEJ MAM ZROBIĆ
W kółko to samo, czyli marnowanie kasy na pocztę i tworzenie papierów... wszczynamy postępowanie, piszemy pisma pytające i informujące itd itp, później do starostwa, poźniej prokuratura, poźniej po raz niewiadomo ktory do dłużnika który i tak nie odbiera i trzeba oddać jeszcze znowu kasę za zwroty, a na koniec i tak w prokuraturze odmawiają wszczęcia dochodzenia i tak łapie nas kolejny okres świadczeń i od początku TO SAMO
taa damm!

Oprócz CO DALEJ MAM ZROBIĆ - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Informacja do tytułów wykonawczych
ODSETKI OD NIENALEŻNIE POBRANYCH - ZAOKRĄGLACIE?
diety z delagacji słuzbowje - utrata/uzysk?
Do obu prokuratur?
PRZEDSTAWICIEL DLA OSOBY NIEZNANEJ Z MIEJSCA POBYTU
FA dla uczni ZSZ
dłużnik nieobecny
jak jest u Was z rozliczniem wpłat ??
czy ktoś mnie oświeci co z BIGEM OD 01.07.2015?
do Elmera i wszystkich chętnych do pomocy
rejestracja do KBIG
czy należy się FA
TW
Co Wy na to ?
sprawozdanie
Kolejne dziecko do FA