Co dalej z wnioskiem?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
Co dalej z wnioskiem?
Pani składa do nas wniosek na stary i na nowy okres zasiłkowy - nie była u nas wcześniej a z CBB wychodzi że świadczenia na dzieci pobierane są w innej gminie. W rozmowie telefonicznej kobieta tłumaczy że w tamtej gminie pobierał jej mąż ale rozeszli się i ona z dziećmi przeprowadziłą się do nas - a on miał złozyć oświadczenie w tamtej gminie że rezygnuje z 500+. Sprawa się namotała bo napisałam do tamtej gminy w celu weryfikacji i w odpowiedzi po prawie miesiącu dostałam inf że facetowi owszem uchylili prawo do świadczenia ale decyzja jest nieprawomocna bo się od niej odwołał. Mija termin rozpatrzenia wniosku i co dalej z nim robić tamta gmina napisała że poinformuje mnie o rozstrzygnięciu odwołania ale przecież sprawa nie załatwi się w jeden dzień?!Przedłużać termin czy dawać odmowę?
Oprócz Co dalej z wnioskiem? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
pomocy informacja zrobiona rozwód....
Dziecko uczy się za granicą
usługi grupowe - brak szkoły, nie uczeń
Nieletnia matka i opiekun prawny
wniosek 500+ pomyłka w oświadczeniu o przebywaniu/ nieprzebywaniu poza granicami RP
ocena zasobów pomocy społecznej
Odblokowanie 500+ (Islandia)
Sprawowanie opieki faktycznej w 500 plus a wyrok rozwodowy z ustaleniem miejsca zamieszkania
koordynacja 2016/2017
koordynacja a nienależnie pobrane świadczenia
LUW nie bawi się w organ śledczy i co dalej?
Ulga do 26 roku życia / becikowe/ dochód.
praca za granicą zmiana pracodawcy
zmiana stanu cywilnego czy żądać wyroku?
CBB nie działa
Stary okres pobierają w innej gminie, nowy składają do naszen