Co jeszcze zrobić? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 sie 2015, 14:46

Konkubinat z trzyletnim dzieckiem. Oboje kilka miesięcy temu odbywali odwyk. Mają ograniczone prawa rodzicielskie i zasądzonego kuratora. Po opuszczeniu odwyku do dnia dzisiejszego funkcjonowali bez zarzutu, jednak dzisiaj zgłosiła sie do mnie matka konkubenta z informacją, że zaczęli ponownie popijać. O wszystkim poinformowałam kuratora i mam zamiar jechać w odwiedziny do rodziny w celu porozmawiania o zaistniałej sytuacji. Co powinnam jeszcze zrobić??
Proszę o rady ;-)
.....''

Napisano: 17 sie 2015, 15:04

Pzrede wszystkim nie ejchac sama, czy szanowana mamusia złożyła to na piśmie?
wredna1

Napisano: 18 sie 2015, 7:19

porozmawiać z nimi, z sąsiadami jeśli się da oczywiście , wtedy zdecydujesz co dalej
ankaw
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 11:45
Zajmuję się:

Napisano: 18 sie 2015, 10:57

Może oficjalne pismo do zespołu kuratorskiego ze masz taka informacje. A poza tym to jeździć w miare możliwości często (oczywiscie w granicach rozumu). A jak beda pijani to niestety policja + telefon do sedziego i sory potwory..
kasiul

Napisano: 19 sie 2015, 12:58

Byłam w środowisku ale niestety nikogo nie zastałam. Skontaktowałam się telefonicznie z panem X, który oczywiście zaprzeczył, że takowe sytuacje mają miejsce, umówiłam się z rodziną na rozmowę w GOPsie (Pan X pracuje i w domu go raczej nie zastanę). Oczywiście będę odwiedzać rodzinę częściej niż zwykle i w razie potrzeby informacja do Sądu :)
.....''

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem