Nie, ponieważ i tak przekroczy kryterium dochodowe.Anx33 pisze: ↑13 lut 2025, 12:57Czy dobrze zrozumiałam? Ktoś kto może sobie dorobić i otrzymuje Przez to z opieki na przykład 300 zł zasiłku stałego jest w pierwszej kolejności do dodatkowej pomocy od tego, który z powodu schorzeń nie może w ogóle pracować i otrzymuje zasiłek stały w maksymalnej wysokości?
Nie my ustalamy zasady pomocy. Można np. wystąpić o rentę specjalną do Premiera.
Racja Thorgalu, mnie się od razu skojarzyło, że "umiera z głodu" ten co pije i nic nie robi (nie chce się leczyć odwykowo, odmawia pracy itp). Reszta otrzymać może cała gamę wsparcia.thorgal70 pisze: ↑13 lut 2025, 13:59Dlatego należy wprowadzić dochód gwarantowany. Wtedy praca będzie tylko dla chętnych, jak w szkole.
Nie mogę się zgodzić z tym, że w Polsce ktoś umiera z głodu. Jest Posiłek w szkole i w domu, są organizacje pozarządowe prowadzące stołówki dla bezdomnych itp., są jadłodzielnie, i co najważniejsze inni ludzie, którzy zawsze pomogą.
Umrzeć z głodu można tylko na własne życzenie. Każdy z nas jest wolnym człowiekiem i może żyć i umierać tak jak chce.