co mi sie nalezy ???

ODPOWIEDZ
~aga

co mi sie nalezy ???

Post autor: ~aga »

witam wszystkich zwracam sie do was o pomoc w sprawie co mi sie nalezy pcpr od stycznia ma w rodzinie zastepczej 14 letnia siostre ktora ma rente rodzinna i dostaje od pcpr pieniadze na czesciowe pokrycie kosztow utrzymania siostry i po za tym nic czy cos jeszcze mi sie nalezy ??? bo dostaje od nich 250zł a to jak na nastolatke bo bardzo mało prosze o pomoc
~Iza

Re: co mi sie nalezy ???

Post autor: ~Iza »

nic Ci sie nie należy, ewentualnie może przysługiwać!!!
~aga

no to przepraszam co mi moze ewentualnie przysługiwac!!!
~Iki

Post autor: ~Iki »

Małej kasy nie macie, renta, świadczenie z PCPR i jeszcze pytanie co Ci sie należy???
~?????????????

Post autor: ~????????????? »

aga musisz się przyzwyczaić że są tutaj super ludzie którzy ci pomogą i nie zwracaj uwagi na zwierzęta które mogą cię ugryść (nie ubliżając zwierzętom oczywiście)
~aga

ja nie pisze ze mam malo ani ze mam duzo przy skromnych trybie wystacza od 1 do 1 tylko chciala bym sie dowiedziec jaki swiadczenia przysługuja rodzinie zastepczej oproczy tego swiadczenia co dostaje ???
~mucha

Post autor: ~mucha »

daj maila, to Ci opiszę wszystko
~Iza

Post autor: ~Iza »

jeśli chodzi o pomoc finansową to poza pomocą na częściowe pokrycie kosztów utrzymania dziecka w rodzinie zastępczej, rodzinie może być przyznane jednorazowe świadczenie pienieżne na pokrycie niezbędnych wydatków związanych z potrzebami dziecka przyjmowanego do rodziny zastępczej, a jeśli w rodzinie wydarzy sie coś np. choroba, utrata pracy lub inne zdarzenie losowe to równiez jednorazowa pomoc na pokrycie skutków tego zdarzenia. Ponadto pomoc w postaci poradnictwa i pracy socjalnej
ODPOWIEDZ