co mi sie nalezy ???
co mi sie nalezy ???
witam wszystkich zwracam sie do was o pomoc w sprawie co mi sie nalezy pcpr od stycznia ma w rodzinie zastepczej 14 letnia siostre ktora ma rente rodzinna i dostaje od pcpr pieniadze na czesciowe pokrycie kosztow utrzymania siostry i po za tym nic czy cos jeszcze mi sie nalezy ??? bo dostaje od nich 250zł a to jak na nastolatke bo bardzo mało prosze o pomoc
Re: co mi sie nalezy ???
Małej kasy nie macie, renta, świadczenie z PCPR i jeszcze pytanie co Ci sie należy???
aga musisz się przyzwyczaić że są tutaj super ludzie którzy ci pomogą i nie zwracaj uwagi na zwierzęta które mogą cię ugryść (nie ubliżając zwierzętom oczywiście)
ja nie pisze ze mam malo ani ze mam duzo przy skromnych trybie wystacza od 1 do 1 tylko chciala bym sie dowiedziec jaki swiadczenia przysługuja rodzinie zastepczej oproczy tego swiadczenia co dostaje ???
jeśli chodzi o pomoc finansową to poza pomocą na częściowe pokrycie kosztów utrzymania dziecka w rodzinie zastępczej, rodzinie może być przyznane jednorazowe świadczenie pienieżne na pokrycie niezbędnych wydatków związanych z potrzebami dziecka przyjmowanego do rodziny zastępczej, a jeśli w rodzinie wydarzy sie coś np. choroba, utrata pracy lub inne zdarzenie losowe to równiez jednorazowa pomoc na pokrycie skutków tego zdarzenia. Ponadto pomoc w postaci poradnictwa i pracy socjalnej
Oprócz co mi sie nalezy ??? - Stare tematy przeczytaj również:
PFRON
do kiedy pomoc
skrócenie turnusu
przecietne wynagrodzenie
czy zmieniać wszystkie decyzje dot. rodzin zastepczych?
ogłoszono zmiany ustawy o pomocy społecznej
R.Z - zmiana podstawy
PCPR a EFS
prosze o pomoc
nienależne ? usamodzielnienie
Spokrewniona czy niespokrewniona??
dochód przy kontynuacji nauki
zatrudnienie prac.socj.w pcpr
przekroczenie kryterium dochodowego
teren
o zmianie ustawy o pomocy społecznej