Co powinna zrobić szkoła??? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 mar 2022, 10:21

Witam,
Mam taki przypadek: Dziewczynka 12 lat nie chce uczęszczac w ogóle do szkoły (objęta pomoca psychologiczną). Jest pod opieką babci, szkoła na to nic.....nie chcieli nawet poinformowac sądu, PCPR... Ja jako AR aranzowałam spotkania z wychowawcą oraz dziewczynką, żeby ją zachęcić i porozmawiac dlaczego nie chce uczęszczac, co takiego dzieje się w szkole....Ponadto publikuje ona tresci dot. mysli samobójczych, było pogotowie nie zabrali jej....Co tu dalej robic? Miała wczoraj badania w poradni, ale wypada dobrze, jest grzeczna w szkole nie mieli znia klopotów wychowawczych....Może ktos miał podobny przypadek?
mopsik1234
Stażysta
Od: 08 lut 2021, 9:47
Zajmuję się: księgowość, odpłatności

Napisano: 10 mar 2022, 16:26

Witam,

Trzeba poszukać źródła problemu. Warto skierować dziewczynkę do psychiatry dziecięcego, który odpowiednio pokieruje rozmową i ustali dalsze działania.
Paumed
Praktykant
Od: 04 sty 2022, 8:40
Zajmuję się: Asystent rodziny

Napisano: 11 mar 2022, 11:04

jest straszny z tym problem, bo wszystkie poradnie jak nie zawieszone to brak personelu, najblizej wizyta u psychiatry 200km od domu i tak naprawdę to psycholog powinien wskazac problem czy zasadne jest wskazanie wizyty u psychiatry dziec. czy nie. z tego co twierdzi psycholog to nie ma takich obaw.....tylko co dalej??
mopsik1234
Stażysta
Od: 08 lut 2021, 9:47
Zajmuję się: księgowość, odpłatności

Napisano: 14 mar 2022, 14:13

mopsik1234 pisze:
11 mar 2022, 11:04
jest straszny z tym problem, bo wszystkie poradnie jak nie zawieszone to brak personelu, najblizej wizyta u psychiatry 200km od domu i tak naprawdę to psycholog powinien wskazac problem czy zasadne jest wskazanie wizyty u psychiatry dziec. czy nie. z tego co twierdzi psycholog to nie ma takich obaw.....tylko co dalej??
zmienić psychologa jeśli to możliwe :)
muusia
Starszy referent
Od: 14 wrz 2017, 9:44
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x