Co się zmienia w CP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sty 2022, 11:57

"Od 25 stycznia zaczną obowiązywać nowe zasady w programie "Czyste powietrze" - poinformowało Ministerstwo Klimatu i Środowiska. Wzrasta poziom dofinansowania dla najbiedniejszych rodzin, będą ułatwienia w procesie pozyskiwania dotacji"
Wprowadzenie nowej (trzeciej) części programu „Czyste Powietrze” dla beneficjentów uprawnionych do najwyższego poziomu dofinansowania podzielono na dwa etapy. W pierwszej kolejności – od 25 stycznia – rozpocznie się nabór wniosków, w przypadku których przewidziano 69 tys. zł maksymalnej dotacji przy 90 proc. kosztów kwalifikowanych. Przeciętny dochód na jednego członka gospodarstwa domowego w tym przypadku może wynieść do 900 zł (gospodarstwa wieloosobowe) lub do 1260 zł (gospodarstwa jednoosobowe)."

Czyli zmienia się kryterium dochodowe 900 zł i 1260 zł i że to jest tak zwany Trzeci komponent programu ale czy to znaczy że te wcześniejsze już kryteria nie obowiązuje, Pan który zajmuje się ogólnie Czystym powietrzem a nie zaświadczeniami twierdzi że jak komuś przekracza dochód 900/1260 zł to mamy odmawiać wydania zaświadczenia?? czy to prawda wie ktoś coś więcej na ten temat??
zuzka
Referent
Od: 10 mar 2017, 12:46
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 31 sty 2022, 12:29

A wcześniej jak ktoś przekraczał progi to tez odmawialiście wydania zaświadczenia? No chyba nie. Bzdura totalna.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 31 sty 2022, 12:38

no dla mnie to też głupota..ten Pan twierdzi że to na podstawie Rozporządzenia tylko ja nic takiego znaleźć nie mogę :?:
a w zaświadczeniu coś się zmienia wiecie coś??
zuzka
Referent
Od: 10 mar 2017, 12:46
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 31 sty 2022, 13:06

Chcesz informacji to masz tutaj https://www.gov.pl/web/klimat/nowa-czes ... -69-tys-zl

Na dole masz nawet ładną grafikę z kryteriami.
Jak dla mnie to nic nie zmienia w sprawie wydawania zaświadczeń.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem