Co w takiej sytuacji? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 cze 2015, 9:01

W dniu 22.06.2015 r. klientka złożyła wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego na okres zasiłkowy 2014/2015 oraz wniosek o ustalenie prawa do jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka na dziecko urodzone w miesiącu lutym 2015 r. Klientka od stycznia jest po rozwodzie. W akcie urodzenia dziecka ojciec dziecka widnieje były mąż klientki. Do wniosku dołączona została kserokopia wniosku o zaprzeczenie ojcostwa, który został w dniu 01.06.2015 r. złożony do Sądu Rejonowego. Ponadto klientka oświadczyła, iż nie może wyegzekwować oświadczeń niezbędnych do złożenia kompletnego wniosku od byłego męża. Co należy zrobić w takiej sytuacji?
nik1

Napisano: 23 cze 2015, 9:06

nik1 pisze:Ponadto klientka oświadczyła, iż nie może wyegzekwować oświadczeń niezbędnych do złożenia kompletnego wniosku od byłego męża.
Miałam podobnie. Szkoda mi było kobity więc poprosiłam faceta telefonicznie aby przybył do urzedu i wypełnił zadane oświadczenia. Zjawił się, wypełnił, nie robił problemu. Ale fakt jest taki, ze to, ze rodzice nie moga się dogadac to nie nasza sprawa. Ja moge wystapił po zaświadczenia. Oświadczenia, niestety załatwia strona.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 23 cze 2015, 9:14

wystarczy ze napisze oswiadczenie ze samotnie wychowuje dziecko i po klopocie :)
masterm

Napisano: 23 cze 2015, 10:20

masterm pisze:wystarczy ze napisze oswiadczenie ze samotnie wychowuje dziecko i po klopocie :)
jednorazowa zapomoge moze dostac, ale zasilku rodzinnego samotnie wychowujaca bez zasadzonych alimentow nie dostanie:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x