co wy na to
co wy na to
mam pytanko do pracowników socjalnych czy pelnia dyzury za wychowawcow nadmieniam ze nie jestem po pedagogice a wladza twierdzi ze zstepowac wychowawce moze dyrektor lub ja zgodnie z rozporzadzeniem nic takiego nie znalazalam! jak to wyglada u Was w praktyce?
Re: co wy na to
u nas pracownik socjalny nie pracuje z dziecmi. nieraz przychodzi na nocny dyzur który pełni z wychowawcą, wtedy ma czas na tzw. papierki.
ja chociaż jestem zatrudniona jako pracownik socjalny pracuję pół na pół - tydzień jako socjalnik a tydzień jako wychowawca. W praktyce jednak jak wychowawcy nie ma to wchodzę na zastępstwo. W ten sposób przez całe wakacje miałam ok. tygodnia jako pr. socjalny. Prawda jest taka że moja praca leży bo muszę być wychowawcą 

Dokładnie tak jest u mnie. Na pracę socjalną nie ma czasu, a do tego nienormowany czas pracy, bo trzeba wchodzić na zastępstwa.
Jeżeli pod pojęciem \"specjalisty\" rozumie się pedagoga, psychologa, terapeutę lub pracownika socjalnego, to wtedy zgodnie z § 25 ust. 4 taka osoba może prowadzić zajecia specjalistyczne z grupą do 6 dzieci. W praktyce każde zajecie się dzieckiem w placówce może mieć charakter specjalistyczny. Z drugiej strony, jak specjalista pracujący na rzecz dziecka ma nie miec z nim żadnego kontaktu? To chyba gra nie warta wyprawki. W przypadku dyżurów nocnych pracownik socjalny jest zobligowany do ich pełnienia bezdyskusyjnie (§ 25 ust. 6). Pozdrawiam
ja nie mama żadnych dyżurów za wychowawców a kontakt i pracę z dzieckiem prowadzę podczas swoich dyzurów trzy razy w tygodniu , w tym jeden dyżur w piatek po poudniu, aby spotkać się z wychowankami przebywającymi w ciągu tygodnia w internatach. pozdrawiam
ja nie mama żadnych dyżurów za wychowawców a kontakt i pracę z dzieckiem prowadzę podczas swoich dyzurów trzy razy w tygodniu , w tym jeden dyżur w piatek po południu, aby spotkać się z wychowankami przebywającymi w ciągu tygodnia w internatach. pozdrawiam
hej kobieto! oczywiście, że pracownik socjalny może pełnić funkcję wychowawcy. Ustawa o pracownikach socjalnych + rozporządzenie o placówkach. Tam jest, tylko dobrze się wczytaj!
Oprócz co wy na to - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
akta osobwe wychowanków
jaki komplet dokumentów do rodziny zastępczej
gdzie mam złorzyć wniosek
RDD
Ubezpieczenie zdrowotne wychowanków placówki op.wych. - jakie procedury?
ciężko upośledzona umysłowo córka
Grafiki pracy
Wymagane dokumenty
Rodzice pilnie poszukiwani DZ 03.09.2008r.
zarobki młodszego wychowawcy w wielofunkcyjnej placówce opiekuńczo-wychowawczej
opiekun nocny???
terapeuta w placówce wielofunkcyjnej
mow i mos
Opiekun prawny
młodszy wychowawca a wychowawca
Pomoc na kontynuację nauki