co Wy na to? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 10    [ Posty: 95 ]

Napisano: 25 cze 2015, 13:25

haha chyba parabank
tomson

Napisano: 25 cze 2015, 13:28

tomson pisze:haha chyba parabank
no nie bo mam kredyt w ing i pko
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2015, 13:28

tomson pisze:haha chyba parabank
no nie bo mam kredyt w ing i pko
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2015, 13:30

no widzisz sama udzielasz sobie odpowiedzi . jak się ma umowę na stałe ....a jak się ma umowę na czas określony...albo na zastępstwo....albo umowę zlecenie....nie migam się od pracy, chcę pracować....ale im dłużej pracuję właśnie w świadczeniach rodzinnych tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że coś nie funkcjonuje jak powinno
zocha 101

Napisano: 25 cze 2015, 13:32

1400 zł kredyt w dwóch bankach i jeszcze mówisz że można normalnie żyć i zaoszczędzić.....albo dobrze kręcisz nie koniecznie uczciwe wałki, albo utrzymuje cię dobrze zarabiający mąż ;)
zocha101

Napisano: 25 cze 2015, 13:35

anatag, co Ty p....... :evil: z czego tu zaoszczędzić! To znaczy, co? Mimo zatrudnienia, żyć na niższej stopie, niż Ci co żyją z zasiłków. Nie pójść (od czasu do czasu) do kina, na lody, nie pojechać na urlop (kilkudniowy bez większych wybryków), nie pójść z dzieckiem do cyrku, itp...... tych co nie pracują lub pracują na czarno stać na te i inne rzeczy. Pracujących niestety często nie stać!
elcia1

Napisano: 25 cze 2015, 13:40

Ja mam tylko nadzieję, że ta zmiana będzie do ogarnięcia pod względem praktycznego zastosowania przepisów, co do trafności naszych rządzących w rozdawaniu pieniędzy już dawno wiadomo, że jak nie che się komuś pracowac to państwo stwarza doskonałe mozliwości do lenistwa i tyle:)
Pieńkowa Dama
Stażysta
Od: 01 cze 2015, 12:19
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2015, 13:48

spokojnie będzie do ogarnięcia i z całą pewnością pracownicy świadczeń rodzinnych ogarną to wszystko na czas.....ale że kosztem popołudniowego czasu z rodziną, weekendów itd to już jakby sprawa drugorzędna.....nas się nigdy nie pyta o zdanie! pamiętamy doskonale jak zmieniono nam okresy zasiłkowe. kiedyś nie mieliśmy wakacji (okres zasiłkowy od 01.09), więc po zmianie też nie mamy wakacji (okres zasiłkowy od 01.07. - FA ) chcieliśmy zmiany to nam ją dali! ja naprawdę wiele jestem w stanie zrozumieć, ale takiej polityki która nagradza nierobów, cwaniaków i kombinatorów niestety nie!!!!!!
zocha 101

Napisano: 25 cze 2015, 13:57

A dla mnie to jest pozytywna zmiana. 3% się zwiększy. Za 1000 zł miesięcznie to dziecku kupisz pieluchy, mleko i obsługę medyczną załatwi. Na nic więcej nie zostanie, więc ta wasza "patologia" nie użyje za wiele. Piszecie z perspektywy stołka pewnego i "załatwionego". W realu kobieta z dzieckiem jest bezrobotna, a kobieta w ciąży ma pisane świadectwo pracy. "Nieroby i lenie" po studiach 15 lat szukają pracy, a w międzyczasie tułają się po kołchozach na umowy śmieciowe. Halo, tu jest Polska. Piszecie o skrajnej "patologii"- spójrzcie w swoje rodziny. Nikt z bliskich nie nadużywa alkoholu, ani nigdy wam nie przyłożył? Skrajność to kilka procent, a szczekacie na wszystkich - na te ponad 90 %, którym ta kasa umożliwi jakąś egzystencję.,
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2015, 13:57

dla mnie 3600 na 3 osoby to mało jednak jest.
allll

Strona 2 z 10    [ Posty: 95 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x