1. Oczywiście, że bzdura. Co prawda antropologicznie ludzie jako gatunek zawsze dążyli do coraz większego luksusu, ale teraz nagle postanowili odwrócić losy ewolucji, postanowili zostać bezdomnymi, kloszardami, nad jedzenie przedkładając tanie wino. Logika, że klękajcie narody.Elmer pisze:1. lewicowa bzdura. W myśl tej koncepcji złodziej nie jest winny, że jest złodziejem;
2. zależy gdzie są kiepskie. U mnie pracownik socjalny ma na ręką powyżej 3000. A i jest i taki co ma 4000. Ja niestety tyle nie mam;
3. rozumiem, że zakopanie mężczyzny do pasa w ziemi nie jest handicapem dla kobiety
I tak uważam, że złodziej może nie być wyłącznie winnym tego, że stał się złodziejem. Przyczyn i winnych może być i zwykle jest znacznie więcej. Co jednak nie zwalnia go z odpowiedzialności za swój czyn. Trzeba odróżniać przyczyny i konsekwencje.
2. Generalnie są kiepskie. Zwykle niższe, niż na odpowiadających im stanowiskach w urzędzie miasta/gminy.
3. Dokonałeś generalizacji w oparciu o idiotyczny przykład. Wskaż inne przypadki uprzywilejowania kobiet. Równie dobrze możesz dowodzić, że dziś w Iranie kobiety też są uprzywilejowane.