co z mocą wsteczną
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: co z mocą wsteczną
Już się zakręciłam z tą mocą wsteczną. Jeżeli ktoś chce dodatek mieszkaniowy z mocą wsteczną od maja 2022 to wydatki bierzemy za okres kwiecień 2022r i dochody za okres od lutego 2022 do kwietnia 2022r.( art. 15 zzziba) czy bierzemy pod uwagę zmianę ustawy od 01.07.2021r. a wtedy analogicznie wydatki marzec 2022r. dochody styczeń - marzec 2022.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Art. 15 zzziba 1. Dochód na jednego członka gospodarstwa domowego, będący podstawą ustalenia prawa do dodatku mieszkaniowego z mocą wsteczną, ustala się za okres 3kolejnych miesięcy poprzedzających miesiąc, od którego ma zostać przyznany dodatek mieszkaniowy z mocą wsteczną.kiczorek1 pisze: 19 wrz 2022, 13:24 Już się zakręciłam z tą mocą wsteczną. Jeżeli ktoś chce dodatek mieszkaniowy z mocą wsteczną od maja 2022 to wydatki bierzemy za okres kwiecień 2022r i dochody za okres od lutego 2022 do kwietnia 2022r.( art. 15 zzziba) czy bierzemy pod uwagę zmianę ustawy od 01.07.2021r. a wtedy analogicznie wydatki marzec 2022r. dochody styczeń - marzec 2022.
2. Wydatki, będące podstawą ustalenia wysokości dodatku mieszkaniowego z mocą wsteczną, ustala się na miesiąc poprzedzający miesiąc, od którego ma zostać przyznany dodatek mieszkaniowy z mocą wsteczną
jeżeli ma być od maja to wydatki za kwiecien, a dochody luty,marzec,kwiecien...i przyznajesz od maja dodatek z mocą wsteczną
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
A jak wygląda realizacja wywiadu środowiskowego wstecznie? No bo skąd taki pracownik socjalny ma wiedzieć, co było rok temu np ile osób razem zamieszkiwało?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
ohohooo...wnioskodawca oświadcza pod odpowiedzialnością karnąSebastianK pisze: 19 wrz 2022, 19:35 A jak wygląda realizacja wywiadu środowiskowego wstecznie? No bo skąd taki pracownik socjalny ma wiedzieć, co było rok temu np ile osób razem zamieszkiwało?

-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Czy w Urzędzie mogą odmówić przyznania dodatku z mocą wsteczną? Stan zagrożenia nadal obowiązuje z tego co wiem. Mi odmówiono. A się kwalifikuję. Trzeba spełniać jakieś dodatkowe kryteria? Pani w Urzędzie mówiła, że ta moc wsteczna to tylko dla osób, które były chore. Czy to prawda?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
nieprawda, składaj odwołanieCzy w Urzędzie mogą odmówić przyznania dodatku z mocą wsteczną? Stan zagrożenia nadal obowiązuje z tego co wiem. Mi odmówiono. A się kwalifikuję. Trzeba spełniać jakieś dodatkowe kryteria? Pani w Urzędzie mówiła, że ta moc wsteczna to tylko dla osób, które były chore. Czy to prawda?
Oprócz co z mocą wsteczną - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
podstawa prawna
Ulga na dzieci
Zgon
Prośba o weryfikację - wynajem mieszkania.
świadczenie rodzicielskie uzupełniające z ZUS
wyliczenie dodatku SPÓŁDZIELNIA
dopłata do czynszu w ramach programu mieszkanie +
Działalność gospodarcza - zasady ogólne.
Przyznanie DM ze względu na tytuł do lokalu
zarządca nie chce by kasa wpływała na jego konto
Deputat węglowy
Informacja o przeprowadzeniu wywiadu
Bardzo proszę o wyliczenie dodatku.
zmiana mieszkania u tego samego zarządcy
sprzedaz mieszkania
wydatki