Co z tą Polską? - HYdE PaRK

Strona 5 z 7    [ Posty: 65 ]

Napisano: 14 sie 2013, 16:18

Wystarczy betonowego przyłapać na kłamstwie by wywołać u niego ślinotok nienawiści.

Betonowy to nie ciebie okłamano - to ty kłamiesz!
~olo

Napisano: 14 sie 2013, 16:31

Logiczne wnioski nasuwają się same.

Po pierwsze, niejaki Adam, bardzo aktywny agresor z tego forum, który nawoływał tutaj do wieszania księży.

Po drugie niejaki betonowy, który tutaj rozpowszechnia kłamstwa, na czym został w dziecinnie prosty sposób przyłapany.

Obaj ci panowie straszą tutaj nieustannie zemstą pisowców. Jak widać z powyższego tekstu nie bez zdania racji. Ja też bym się obawiał, gdybym nawoływał do mordowania innych ludzi z racji ich przekonań lub gdybym rozpowszechniał kłamstwa i oczerniał niewinnych ludzi.

Pytanie jest takie: czy fakt, że osoby czyniące zło obawiają się rozliczenia stanowi jakąkolwiek przesłankę dla ludzi uczciwych do obawiania się o siebie?

Oczywistym jest fakt, że przestępcy będą starali się wytworzyć atmosferę paniki i zagrożenia wyłącznie po by chronić własną skórę. Tak zresztą robili komuniści w PRL. Straszyli społeczeństwo kapitalizmem.

Jak pokazuje historia takie strachy na lachy działają przez jakiś czas ale nigdy wiecznie. Ludzie w końcu orientują się, że coś tu jest nie tak i przychodzi czas na zmianę.

Jak mówił kardynał Stefan Wyszyński:

Zapukał strach do drzwi. Otworzyła mu Odwaga a tam nikogo nie było!

W górę serca, jeszcze nadejdzie czas na normalność.
~logika

Napisano: 14 sie 2013, 16:34

Gwałtu, rety - kłamią !!! Ale kto? - Czerwoni.

Przyznaję się bez bicia. W wieku 6 lat w 1986 roku zostałem siłą wcielony do klasy \"0\" socjalistycznej wiejskiej szkoły, gdzie reżimowa władza zaczęła ze mnie robić wzorowego komunistę. Na pracy-technice z zapałem wykonywałem czerwone flagi z okazji święta 1-maja, a na muzyce wszyscy parszywi młodzi komuniści śpiewali skoczne socjalistyczne pieśni. Wiem, moja wina że nie stawiłem oporu. W I klasie podstawówki ze wspólnej szafy dla uczniów ktoś z.a.j.e.bał mi kredki. Było to dla mnie traumatyczne przeżycie, ponieważ w wiejskim sklepie żelaznym stałem w kolejce po nie chyba ze trzy godziny. Wiem, że powinienem się wstydzić swojej parszywej edukacji w socjalistycznej szkole, bo przecież wasza przeszłość była inna - wy stawiliście opór i nie poszliście do szkoły.

Banda p.o.j.b.ów.
~betonowy

Napisano: 14 sie 2013, 16:39

Betonowy, przestań się pogrążać. Im więcej robisz wpisów tym bardziej się kompromitujesz.

Jesteś zwykłym kłamcą i basta. Kto takiemu by wierzył. Po co te łzawe historyjki? Pewnie jest to taka sama prawda, jak ta o Casie!
~katarzyna

Napisano: 14 sie 2013, 16:42

Brawo betonowy. No pokaż jeszcze na czym polega ta twoja miłość bliźniego czy tylko szacunek dla innych ludzi. Może jeszcze parę osób dzięki tobie przejrzy na oczy i niechcący będziesz miał zasługę!
~lutek

Napisano: 14 sie 2013, 16:52

Pamiętam tę rozpacz 31 sierpnia 1986 r. jak swoje żale ze łzami wylewałem babci w rękaw. Jedynie ona mnie rozumiała, bo moi wredni rodzice komuniści nie chcieli spełnić moich żądań dotyczących rezygnacji z nauki w szkole tego zg.niłego systemu. Pocieszała mnie że na długo w niewolę nie idę bo ona przed wojną tylko dwa lata chodziła, żeby nauczyć się czytać i rachować. Pocieszała mnie, że moja niewola nie potrwa długo. Jakże srogo się myliła.
~betonowy

Napisano: 14 sie 2013, 16:55

A za oglądanie w telewizji zamiast dobranocki zjazdu PZPR powinienem dostać dożywocie. Normalnie jako 3-4 latek byłem jak zahipnotyzowany patrząc na przewodnią siłę narodu.
~betonowy

Napisano: 14 sie 2013, 16:57

Za moje wczesnodziecinne uwielbienie do zacinającego się pana w ciemny okularach też powinna spotkać mnie kara.
~betonowy

Napisano: 14 sie 2013, 17:15

to ty k...... i tak dobrze miałeś - mnie do szkoły komuchy wzieli jak miałem 7 tat tak ok. 61 roku ale dałam radę, i nie stawiałem oporu, potem mnie jeszcze na 2 latka w........li do wojska i także dałem radę - ale byłem starszy i juz coś k... wa niecoś wiedziałem. no nie żebym od razu komuchów wieszał ale zawsze. a potem to juz k.... wiecej wiedziałem i jakoś chociaż naciskali i paszportu dać nie chcieli (ale ty pewenie nie wiesz że kiedyś to paszport nie był twój tylko smutnych panów, którzy mogli ci po prostu powiedzieć spie.dal.aj gn.oju i jeszcze rodzine parę razy odwiedzić tak k.... pro forma, żebyć wiecej głupot nie robił i nie pisał o paszport) i w tak to dobrych czasach wychowałem z żoną 2 dzieci - no nic to, że po pralkę stałem w społecznej kolejce 9 miesiecy (a i tak załatwiłem po znajomości zreszta jak wszystko sie załatwjało po znajomosci, no chyba że sie bonzą w jednej z trzech partii było - takie 3 w 1 to stary peerelowski pomysł - nic nowego) nic to że połowę książeczek zdrowia zajmują wpisy wydano 1 kg sera żółtego, wydano 1 kg proszku do prania, wydano 0,25 kg masła, wydano kleik dla dzieci - 2 opakowania - itp itd - ale co ty możesz wiedzieć tobie tylko kredki wstretne dzieci opozycjonistów ze szafki zabrali po złości.
I jakoś sobie żyje, do żadnej partyjki nie należę (a zapomniełem kiedyś to tacy smutni i niebiecsy często do tych 3 w 1 mocno naciskali - np. za przyznanie paszportu, za który zabierali dowód żeby nie byłu tak prosto) i nie należałem,dzieci sobie żyją z zadowoleniem, (jedno ma własną firmę) drugie jak to mówi u obcych pracuje (młodsze od ciebie) i jak czytam te twoje gryzmoły i no k.... za Boga ciebie nie rozumiem, napisz coś żebym zrozumiał no cokolwiek ale żebym k........ zrozumiał.
~do betonowego

Napisano: 14 sie 2013, 17:19

Kara to cię powinna spotkać za kłamstwa które rozsiewasz a nie za te brednie, którymi próbujesz odwrócić od nich uwagę.
~lutek

Strona 5 z 7    [ Posty: 65 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x