CO ZMIENIŁO SIE Z ROLNIKAMI zdo?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 02 cze 2014, 13:57

tu jest dosyć dziwne ( jak dla mnie ) pismo z ministerstwa, po szkoleniu z Panią Mlonką nie było naweT mowy o tym ze rolnicy nie mogą być właścicielami gosp, podobno wystarczy ich oświadczenie- zerknijcie na to pismo- (w załaczniku jest bo to w pdf) PO CO ONI TAK MIESZAJĄ???

to tylko 1 strona- na 2 str pisze m.in.
Ad.2) sytuacja w której rolnik pozostajac w dalszym ciagu właścicielem gospodarstwa rolnego nie pracuje w tym gospodarstawie zgodnie z ww. definicją nie stanowi zaprzestania prowadzenia gospogarstwa rolnego.
Załączniki
SKMBT_22314052910310.pdf
(334.63 KiB) Pobrany 416 razy
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 02 cze 2014, 14:08

Ale co Ty piszesz?Tu chodzi o renciste emeryta a nie o zwykłego człowieka :!:
Ola....

Napisano: 02 cze 2014, 14:11

emerytowi renciście to wiadomo że sie nie nalezy
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 02 cze 2014, 14:16

eeee rolnik jak na emeryture idzie to musi sprzedac/pozbyc sie gospodarstwa
i taka definicja masz tam przedstawioną wyłacznie dla celow rentowo-emerytalnych.

a u NAS po ZDO przyjdzie osoba/rolnik/ a nie po emeryture. przeczytaj dokladniej pismo ktore masz./

nawiasem nasza ustawa odnosi sie wyłacznie słowem rolnik do ustawy o krusie - jesli chodzi o wyplate zasilkow.

a na marginiesie:

przeczytaj art. 17 ustawy o siwadczeniach rodzinnych tam nawet nie masz odniesienia w miejscu gdzie mowa o rolnikach
definicji ROLNik do ustawy o KRUS.
1986

Napisano: 02 cze 2014, 14:17

już wiem, zaplatałam sie- przepraszam :)
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 02 cze 2014, 14:18

a dokładniej a 17b ustawy o swiadczeniach rodzinych. - tam jzu nawet odniesienia do ustawy o krus nie masz.
1986

Napisano: 02 cze 2014, 14:22

to jest od na pytanie nr 2 jakie zadał ops wiec pytanie za 100 pkt jak brzmiało pytanie żeby była jasność
gosiaaa

Napisano: 02 cze 2014, 14:26

zaplątałaś się....... do nas przyjdzie rolnik i my mówimy "pisze Pan/Pani oświadczenie że zaprzestał/a Pan/Pani od 01.07.2013 r. pracy w gospodarstwie " "Jestem świadomy..........
i my to przyjmujemy piszemy o przeprowadzenie wywiadu i decyzja :!:
Gorzej jak Pan spyta a co to oznacza :?: lub a ja tak nie napiszę bo pracuję, albo pracownik socjalny zobaczy Pana przy pracy co wtedy :?:
Ola....

Napisano: 02 cze 2014, 14:28

ja im nie podpowiadam- bo później bedzie- a bo Pani kazała mi tak napisać... tym bardziej ze nikt do końca nie wie jakie konsekwencje w KRUS będzie miało złozenie u nas takiego oświadczenia
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 02 cze 2014, 14:34

a wiesz może jak brzmiało pytanie bo to dość istotne, bo mlonka twierdzi że to był bład ten zapis o zapzrestaniu prowadzenia gospodarstwa bo i do rolników powinno byc z enei pracują w gospodarstwie rolnym
gosiaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x