Co zrobić???? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 17 lis 2015, 10:03

Witam...
Mam pytanie... w pażdzierniku dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika... wezwałam go na wywiad, przyszedł... sytuacja jego nie uległa zmianie więc odpisałam do komornika i OWW. Teraz na początku listopada przyszedł kolejny wniosek wobec tego samego dłużnika tylko z innej gminy od drugiej wierzycielki na ten sam okres rozliczeniowy... i co teraz mam zrobić ???? znowu wezwać go na wywiad skoro niedawno już ten wywiad z nim przeprowadziłam???
Gość

Napisano: 17 lis 2015, 12:23

Pomoże mi ktoś????
Gość

Napisano: 17 lis 2015, 14:59

Nikt nie wie????
Gość

Napisano: 17 lis 2015, 16:02

Poinformowałabym drugi OWW o podjętych niedawno działaniach.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 16:05

yyyyyy nie bardzo. Nowe wezwanie i wszystko apiat od nowa.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 16:12

Daj spokój, wywiad w październiku był, tak wiem inne osoby uprawnione, tak wiem po otrzymaniu kolejnego wniosku -5a ble, ble ble. Nie będziemy przecież "co tydzień" dłużnika na wywiad wzywać, ja przekazałabym informacje o sytuacji dłużnika z wywiadu przeprowadzonego niecały miesiąc temu - zresztą już tak robiłam.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 16:13

pierw się burzysz ja jak sobie ułatwiam pracę z wnioskami do komornika a teraz się burzysz jak ja ci zwracam uwagę, że upraszczasz sobie pracę z dłużnikiem.....
Kobieta zmienną jest....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 16:25

A czemu miałabym się burzyć? o ile mnie pamięć nie myli to Ty zbyt (jak na mój gust) emocjonalnie odniosłeś się do treści art. 9 /Dz.U. 2015 poz. 1302/, jak to było? coś o dolnej części pleców pisałeś 8-)
Ostatnio zmieniony 17 lis 2015, 16:29 przez RR, łącznie zmieniany 1 raz.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 16:27

Na moje, postępowanie zostało zakończone i trzeba od nowa wysłać wezwanie na wywiad.
Gdyby miała zrobiony wywiad bez wysłania informacji do KS i OWW, to spoko loko. Dołącza drugi wniosek do postępowania i gotowe. Tutaj już jest pozamiatane, więc niestety, robić trzeba od nowa.
Ja mam takiego jednego dłużnika i staram się go na maksa przeciagnąć z wywiadem.

W tym roku myślę, że będzie grało, bo wezwania na wywiady mam zamiar zacząć wysyłać dopiero pod koniec grudnia - jako świąteczne prezenty - najpierw wyrobię się z wnioskami.
kawa i ciasto

Napisano: 17 lis 2015, 16:39

Ja tam w sytuacji gdzie od wywiadu nie minął miesiąc kolejnych wezwań słać nie będę - niech dłużnicy poznają moje dobre serce :lol:
kawa i ciasto pisze:W tym roku myślę, że będzie grało, bo wezwania na wywiady mam zamiar zacząć wysyłać dopiero pod koniec grudnia - jako świąteczne prezenty - najpierw wyrobię się z wnioskami.
Część wezwań już wysłałam i parę wywiadów już odwalonych mam.

Wkurzają mnie wnioski egzekucyjne, kawa czy u Ciebie też niektórzy komornicy życzą sobie oryginalnych decyzji z adnotacją lub zaświadczeniem o ich ostateczności, kuźwa mać.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x