co zrobić z dłużnikiem? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 23 sty 2009, 15:19

Na mocy ustawy o ZA zabrało starostwo dłużnikowi prawa jazdy teraz on przychodzi do nas, ponieważ płaci alimenty i pracuje i prosi o zwrot prawa jazdy.
Co mam zrobić?
~Oliwka

Napisano: 23 sty 2009, 15:26

Ty nic. Niech idzie do starostwa.
~Yosemita Sam

Napisano: 23 sty 2009, 15:28

w starostwie mu powiedzieli, że ma przyjść do GOPS-u bo na nasz wniosek zabrono mu prawa jazdy.
~Oliwka

Napisano: 23 sty 2009, 15:33

to gość ma pecha bo nie możesz wystąpić do starostwa o zwrot prawa jazdy.
Dłużnikowi nie pozostaje nic innego jak złożyć pismo do starostwa na dziennik podawczy o zwrot prawa jazdy.
~Yosemita Sam

Napisano: 23 sty 2009, 15:41

czyli wysłać go do starostwa z prośbą o zwrot prawa jazdy mimo tego, że to na mój wniosek zabrano mu je???
~Oliwka

Napisano: 23 sty 2009, 15:46

tak. Nie ma ustawy nie mozesz nic zrobić.
Niech złoży podanie na dziennik podawczy. Muszą mu wydać decyzję, jak nie zwrócą musi sie odwoływać.
~Yosemita Sam

Napisano: 23 sty 2009, 16:03

dzięki
~Oliwka

Napisano: 13 kwie 2010, 11:38

zabieranie prawa jazdy jest chorym pomysłem [nie piszę nawet że prawem]. zabranie prawa jazdy kierowcy zawodowemu jest zakazem wykonywania przez niego pracy!!! -jaka to demokracja?. jeśli ten kierowca nie potrafi nic innego robić, to pójdzie do MOPSu niech go jeszcze państwo utrzymuje, aten człowiek zarejestrowany w urzędzie pracy, podnosi % bezrobocia,. A wy kobiety same sobie winne jesteście, robiąc problemy z szasądzonymi widzeniami ojców z dziećmi--- a to dlatego że zdrowo namotałyście w waszych małżeństwach, i w oczy teraz wstydzicie się spojżeć,,, to tyle,,,,
[email protected]

Napisano: 09 cze 2010, 16:06

...swięta racja...właśnie dziś mnie zabrano prawo jazdy,dostałem wezwanie do urzędu miejskiego o odbior jakiegos pisma,odebrałem a tam wniosek od 2 czerwca o zatrzymanie PJ. Regularnie płacę alimenty,nie mam zadłużenia!!!Okazało sie,ze skierowano na moj adres pismo o stawiennictwo osobiste w urzedzie miejskim i to pismo odebrała za mnie sąsiadka (pismo z 2 maja) i nie dostarczyłą mi go.dlatego zabrano mi PJ,to jest chore.Urząd wymyślił sobie ze przeprowadza wywiad alimentacyjny a ich goniec nie dostarcza takiego pisma mnie osobiscie tylko sąsiadce,która nie przekazuje mi go.....teraz zostałem bez pracy bo PJ jest moim narzędziem pracy!!!! Pytam się...kto to wymyślił,skoro nie jest to zgodne z Konstytucją??? Jak mam teraz płacić alimenty???
~Rafał

Napisano: 09 cze 2010, 19:17

w dupie miej to pismo o zabranie PJ

zgłos sie na wywiad, mozesz pisac na tym wywiadzie najbzdurniejsze bzdury - i tak nie mozna tego sprawdzić

i juz nie maja ci prawa zabrac prawka !!
~dłuznik

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x