ciesz się bo nam rolnik przyniósł wiadro ziemniaków, kankę mleka postawił to na biurku kierowniczki powiedzial \"weźta se kobitki bo wy tak licho wyglundota\"
u nas w wywiadzi koleżanka w opisie sytuacji napisała: rodzina niepełna, konkbinat 3-osobowy
a kobieta prowadzi współne gospodarstwo z konkubentem i synem!!!!
z wywiadu alimentacyjnego:
Pan X.Y. oraz żona sa osobami schorowanymi, uzależnionymi od nikotyny, wymagają systematycznego leczenia. Pan X.Y. ma hobby - gołębie, koszt utrzymania gołębi, a jest ich ponad 50 są dużym obciążeniem budżetu domowego. Dochód jaki posiada rodzina pokrywa jedynie ich potrzeby....\"
mój rozwścieczony klient któremu wstrzymałam pomoc gdyż odmówił podjęcia pracy oferowanej przez PUP wyzywał wszystkich od najgorszych, a najbardziej oberwało się mojej szefowej. Gość dzisiaj krzyczał na korytarzu, że ta sucha kur... dobrze, ze ma skórę bo by się jej kości rozleciały po całym ośrodku, a żyje pewnie tylko dlatego, bo uciekła grabarzowi z pod łopaty i niech mu posredniak da robotę grabarza, to jemu ta stara ku.... już nie ucieknie
otrzymałam pismo z Sądu...fragmentarycznie zacytuję:SRej. zwraca się z prośbą o wskazanie kandydata op.prawnego dla częściowo ubezwłasnowolnionej XY...w przypadku niewskazania kandydata na opiekuna, lub niedotrzymania terminu , Sąd uzna,że opiekunem będzie Prezydent/Burmistrz.....(tutaj wpisujemy imię ,nazwisko żeby nie myślał,że żartujemy) i tutaj Sąd dołączył emotkę wesołego diabełka