"Magdalena Ogórek: Polacy są manipulowani
- Polacy są manipulowani. To, co robi się z cytatami Kaczyńskiego, to skandal - mówiła w RMF FM Magdalena Ogórek, odnosząc się do protestu przed domem lidera PiS, która odbyła się wczoraj, po wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego na temat aborcji."
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/magdalen ... ego/j1zznk
" Ja zastanawiam się, jak powiedzieć w tej chwili dosadnie Polakom, co się stało, bo musiałabym wystosować apel i powiedzieć wszystkim, że są od jakiegoś czasu manipulowani. (...) I to, co robi się z cytatami Jarosława Kaczyńskiego, to jest po prostu skandal i to, co wydarzyło się wczoraj, to też jest skandal. I tak jak Jarosławowi Kaczyńskiemu, tak samo Hannie Gronkiewicz-Waltz, Ewie Kopacz, któremukolwiek politykowi nie życzę demonstracji pod domem, ponieważ to jest koszmarne. To nie jest to miejsce - mówiła, komentując protest.
Ogórek odniosła się również do manifestacji i postulatów KOD. - Patrzę na KOD to z politowaniem i ironią – podkreśliła, dodając, że: "jest to przede wszystkim histeria, tam nie ma żadnego programu merytorycznego". (...) Czy demokracja w Polsce jest zagrożona? Nie widzę takich przesłanek". - Mam nadzieję, że KOD nie będzie używał haseł odsunięcia PiS od władzy ze wszelką cenę, a pan Kijowski ostudzi swój temperament.
Czy Magdalena Ogórek, kandydatka SLD w wyborach prezydenckich 2015 roku, wróci do polskiej polityki? - Podejrzewam, że moje drogi z polityką się jeszcze przetną - mówiła w trakcie wywiadu."