czek z Wielkiej Brytanii - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 11 lut 2015, 15:42

Witam i błagam o pomoc. Dostaliśmy czek z Wielkiej Brytani... okazuje się, że to zwrot nienależnie pobranego zas. rodz. problem z tym, że jest on źle wypisany ( błędne znaki, literówki) przez co bank nie chce go zrealizować. Pani z ROPS powiedziała mi, że mam napisać do nich z prośbą o poprawienie czeku. czy miał ktoś podobną przygodę? proszę o pomoc. angielskiego nie znam więc nawet nie rozumiem co na tym czeku jest napisane... a księgowa zwaliła całą sprawę na moje barki...POMOCY!
asiammm

Napisano: 11 lut 2015, 15:53

Jeśli takie masz ustalenia z ROPs to ja bym napisala zwykłe pismo, że czek posiada wady, ktore uniemożliwiają jego realizację w związku z tym prosisz o jego zmianę
ew@1

Napisano: 12 lut 2015, 9:38

mam trochę trudności ze znalezieniem dokładnego adresu... to jest HM Revenue & Customs. szukałam w internecie, ale tam są różne adresy;/ miał ktoś podobny przypadek?
asiammm

Napisano: 12 lut 2015, 9:52

To jest ichnia skarbówka, wiadomo, że mają biura w różnych miejscach.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 10:25

to jest skarbówka? To mam wysłać tylko na adres HM Revenue & Customs? nie mam żadnych dodatkowych informacji...
asiammm

Napisano: 12 lut 2015, 10:41

asiammm pisze:to jest skarbówka? To mam wysłać tylko na adres HM Revenue & Customs? nie mam żadnych dodatkowych informacji...
wg mnie jest to w gestii ROPSu a nie Twojej
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 11:16

Pani z ROPS powiedziała, że to my mamy załatwić, bo czek przyszedł do nas a nie do nich. i my się mamy martwić. my jak otrzymaliśmy ten czek to nawet nie wiedzieliśmy czego dotyczy więc napisalismy pismo z zapytaniem do ROPS. Rops nam odp że dotyczy nienależnie pobranych św. rodz, które bd rozliczone po zakończeniu postępowania.... a teraz Pani dzwoni, że ten czek stracił ważność, bo na zrealizowanie było 6 m-cy. a skąd ja mogłam to wiedzieć? księgowa nic z tym nie zrobiła. a ja angielskiego nie znam na tyle żeby rozumieć co jest napisane na czeku....;/
asiammm

Napisano: 12 lut 2015, 11:19

ja dostałam czek z Wielkie Brytanii za pośrednictwem ROPSu ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 11:25

Jeśli nie znasz angielskiego to najpierw to po prostu przetłumacz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 11:30

a skąd tłumacza i kto za to zapłaci.....nie ma szans
asiammm

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]