Mam pytanie czy będziemy realizować dłuzników alimentacyjnych na podstawie ustawy o zaliczce alimentacyjnej , bo jeżeli nie to jaki to przepis. PLISSSS
moim skromnym zdaniem ustawa o funduszu upowaznia tylko do prowadzenia funduszu nie w niej takiego zapisu jak w zaliczce \"organ własciwy dluznika może upoważnić do prowadzenia postępowania wobec dłuznikow\" oczywiście na stronie ministerstwa nie ma żadnych wyjasnień w tej sprawie a gminy i tak wciskają calą robote do OPs-u i nie wiem czy zgodnie z prawem.
Prawnicy gdzie jesteście wypowiedzcie się, pomóżcie biednym opsom.
To jest po prostu nieodpowiedzialne aby całe to zadanie wkładac do opsów. 3 osoby na krzyż, brak prawnika i dostatecznej ilości kadry, przecież małe ops/sy są do tego zadania nie przygotowane. Help____
Uważam, że tamto postępowanie zostało zakończone z chwilą utraty przez ustawę mocy obowiązującej. Ale sugeruję sukcesywnie odpisywać komornikowi sądowemu w każdej niezakończonej na dzień 30.09.2008r. sprawie - wierzyciel i dłużnik mają prawo przeglądać akta egzekucyjne, a odpowiedź do komornika jest pewnym finałem naszej dotychczasowej pracy.