czy będziemy realizować dłużników

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~Krzysztof

czy będziemy realizować dłużników

Post autor: ~Krzysztof »

Mam pytanie czy będziemy realizować dłuzników alimentacyjnych na podstawie ustawy o zaliczce alimentacyjnej , bo jeżeli nie to jaki to przepis. PLISSSS
~Monika

Re: czy będziemy realizować dłużników

Post autor: ~Monika »

tylko do 30 września
~mały ops

Post autor: ~mały ops »

moim skromnym zdaniem ustawa o funduszu upowaznia tylko do prowadzenia funduszu nie w niej takiego zapisu jak w zaliczce \"organ własciwy dluznika może upoważnić do prowadzenia postępowania wobec dłuznikow\" oczywiście na stronie ministerstwa nie ma żadnych wyjasnień w tej sprawie a gminy i tak wciskają calą robote do OPs-u i nie wiem czy zgodnie z prawem.
~AGA

Post autor: ~AGA »

Prawnicy gdzie jesteście wypowiedzcie się, pomóżcie biednym opsom.
To jest po prostu nieodpowiedzialne aby całe to zadanie wkładac do opsów. 3 osoby na krzyż, brak prawnika i dostatecznej ilości kadry, przecież małe ops/sy są do tego zadania nie przygotowane. Help____
~dora

Post autor: ~dora »

Jest interpretacja na stronie MPiPS
~Monika

gdzie dokładnie jest ta interpretacja
~agunia

Post autor: ~agunia »

na str ministerstwa
~Monika

co z tymi dłuznikami
~Marek

Post autor: ~Marek »

Uważam, że tamto postępowanie zostało zakończone z chwilą utraty przez ustawę mocy obowiązującej. Ale sugeruję sukcesywnie odpisywać komornikowi sądowemu w każdej niezakończonej na dzień 30.09.2008r. sprawie - wierzyciel i dłużnik mają prawo przeglądać akta egzekucyjne, a odpowiedź do komornika jest pewnym finałem naszej dotychczasowej pracy.
~Monika

gdzie są te wyjasnienia
ODPOWIEDZ