czy bierzecie pit 11 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 sty 2016, 10:10

przez empatie ściągnęłam dochody za 2014 i składki ZUS ABY POTWIERDZIĆ WIARYGODNOSC TYCH DANYCH NALEZY JESZCZE WZIĄŚC PIT 11 za 2014 r., tych osób ???? co z komunikatem ministerstwa ???

Ministerstwo wyraźnie wskazało, że dane uzyskane w wyniku weryfikacji nie mogą być automatycznie uznane za bardziej wiarygodne od tych które pozyskaliśmy od Klienta, a co za tym idzie nie mogą być mechanicznie kopiowane, tylko zawsze musi to być świadoma Wasza decyzja, poniżej fragment stanowiska Ministerstwa:

W przypadku niezgodności pomiędzy danymi pozyskanymi w wyniku wywołania usługi, a informacjami pozyskanymi w trakcie postępowania administracyjnego, nie należy zakładać z góry większej wiarygodności danych pozyskanych z systemu zewnętrznego – w przypadku rozbieżności należy przeprowadzić normalne postępowanie wyjaśniające na bazie pozyskanych informacji. Nawet w przypadku danych identyfikacyjnych może się zdarzyć, że wystąpi rozbieżność w wyniku braku synchronizacji aktualizacji danych pomiędzy systemami zewnętrznymi.

W przypadku uzyskania odpowiedzi potwierdzającej informacje uzyskane od beneficjenta obsługa sprawy jest kontynuowana rutynowo jak w przypadku przedstawienia poprawnego zaświadczenia.

W przypadku uzyskania w odpowiedzi informacji niezgodnej z informacjami uzyskanymi od beneficjenta (oświadczenie) należy przeprowadzić weryfikację rozbieżności z udziałem osób zainteresowanych.
kaśka 7777

Napisano: 25 sty 2016, 14:05

bardzo was proszę o wypowiedzcie się na ten temat
kaśka 7777 »

Napisano: 25 sty 2016, 15:10

ja biorę dla celów utraty dochodu jak ktoś pracował w 2014 gdzie indziej i dostarczył świadectwo pracy
inkaa

Napisano: 25 sty 2016, 15:18

CZYLI BIERZECIE TYLKO DO UTRATY ????
kaśka 7777

Napisano: 25 sty 2016, 15:20

ja tak robię, jeśli ktoś ma jasną sytuację, jeden zakład pracy cały czas to nie żądam pitów, tylko zaświadczenie ze skarbówki
inkaa

Napisano: 25 sty 2016, 15:22

RACZEJ WYDRUK Z EMPATII
O0PS FORUM

Napisano: 25 sty 2016, 19:54

kaśka 7777 pisze:CZYLI BIERZECIE TYLKO DO UTRATY ????
tak tylko do utraty, i jak przy ustalaniu tego dochodu utraconego wyjda rozbieznosci z tym co uzyskalismy z empatii (dochody) to wtedy nie mozemy zakladac z gory ze w empatii dochody sa prawidlowe , bo moze sie okazac,ze jednak nie :)(i dotyczny to wszystkiego co sciagniemy z empatii, nie tylko dochodow, inne dane tez moga byc bledne :)) i tego raczej dotyczy ten komunikat,a nie tego ze mamy w kazdym przypadku dochody uzyskane z empatii potwierdzac oswiadczeniem czy tam pitami klienta
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2016, 10:01

mam właśnie taki przypadek, z Empatii wydrukowałam dochody, do utraty Pani przyniosła mi PIT 11 i są rozbieżności co do dochodów ( ok. 350,00 zł) powiedzcie mi któty dochod utracić ???)
ops forum wbc

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x