Czy decyzja SKO powinna się uprawomocnić i dopiero działamy dalej? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 17 gru 2013, 15:02

SKO uchyliło naszą decyzję uznając, że przyznany zasiłek celowy na opał (400 zł) jest za niski, i każe nam ponownie rozpatrzyć sprawę.
Czy musimy czekać, aż decyzja SKO się uprawomocni?
Jak myślicie?
~Esia

Napisano: 17 gru 2013, 15:08

Wreeeednaaaa!
~Esia

Napisano: 17 gru 2013, 15:09

tej decyzji na pewno jest taki zapis: \"decyzja jest ostateczna z dniem wydania\"
~nana

Napisano: 17 gru 2013, 15:10

Jest, rzeczywiście :)
~Esia

Napisano: 17 gru 2013, 15:17

ale może być zaskarżona do WSA bo klient np. mimo uchylenia decyzji przez SKO klient nie zgadza się z nią bo odwołując się oczekiwał, że SKO przyzna mu wyższe świadczenie.
~ja

Napisano: 17 gru 2013, 16:20

No,no no 400 zł zasiłek na opał jest za niski to SKO decyduje ile mamy przyznać klientowi jakie posiadamy środki to chyba nie ich sprawa i skoro doczepili się tylko kwoty wydałabym ponownie decyzję z tą sama kwotą.
~Iza

Napisano: 18 gru 2013, 14:58

?
~Esia

Napisano: 18 gru 2013, 15:13

Sory Esia alem chora dziewuszka))

Tak jak wyżej jest ostateczna i nam na szkoleniu z członkiem SKO powiedziano ,że taka decyzja już wszczyna postępowanie.
Owszem jest zaskarżalna ale nas to nie obchodzi gdyż nasz tryb dwuinstancyjności został wyczerpany. Nas obchodzi tylko SKO a co dalej z nią zrobi klient to już broszka SKO.
Wiem co piszę bo mamy klienta który notorycznie zaskarża dec SKO.
Ale bardzo mnie dziwi decyzja SKO!!! za mały? A podajecie w decyzji średnią zasiłków celowych na jedno gos domowe w tym na gospodarstwa bez dochodu.
My podajemy w każdej decyzji i wtedy SKO nie ma pola manewru.
~Wredna

Napisano: 18 gru 2013, 16:28

Podałam, a jakże średni zasiłek około 350 zł. Ale napisałam też, że z powodu zaangażowania planu na około 98 % gmina w m-cu listopadzie zwiększyła plan na zasiłki celowe o 15000 zł...
Sytuacja rodziny jest rzeczywiście trudna, nawet na tle innych trudnych sutyuacji...
Zawsze dostawali 600 - 800 zł, a w tym roku 400 zł, i o tym napisali do SKO...
~Esia

Napisano: 18 gru 2013, 17:33

czy jest różnica pomiędzy średnią wtedy a a teraz? Jaka decyzję chcesz wydać, ?
~Wredna

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x