SKO uchyliło naszą decyzję uznając, że przyznany zasiłek celowy na opał (400 zł) jest za niski, i każe nam ponownie rozpatrzyć sprawę.
Czy musimy czekać, aż decyzja SKO się uprawomocni?
Jak myślicie?
ale może być zaskarżona do WSA bo klient np. mimo uchylenia decyzji przez SKO klient nie zgadza się z nią bo odwołując się oczekiwał, że SKO przyzna mu wyższe świadczenie.
No,no no 400 zł zasiłek na opał jest za niski to SKO decyduje ile mamy przyznać klientowi jakie posiadamy środki to chyba nie ich sprawa i skoro doczepili się tylko kwoty wydałabym ponownie decyzję z tą sama kwotą.
Tak jak wyżej jest ostateczna i nam na szkoleniu z członkiem SKO powiedziano ,że taka decyzja już wszczyna postępowanie.
Owszem jest zaskarżalna ale nas to nie obchodzi gdyż nasz tryb dwuinstancyjności został wyczerpany. Nas obchodzi tylko SKO a co dalej z nią zrobi klient to już broszka SKO.
Wiem co piszę bo mamy klienta który notorycznie zaskarża dec SKO.
Ale bardzo mnie dziwi decyzja SKO!!! za mały? A podajecie w decyzji średnią zasiłków celowych na jedno gos domowe w tym na gospodarstwa bez dochodu.
My podajemy w każdej decyzji i wtedy SKO nie ma pola manewru.
Podałam, a jakże średni zasiłek około 350 zł. Ale napisałam też, że z powodu zaangażowania planu na około 98 % gmina w m-cu listopadzie zwiększyła plan na zasiłki celowe o 15000 zł...
Sytuacja rodziny jest rzeczywiście trudna, nawet na tle innych trudnych sutyuacji...
Zawsze dostawali 600 - 800 zł, a w tym roku 400 zł, i o tym napisali do SKO...